Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-nyförvärvet och Lewicki startar i U21-match: "Han kan få 45 minuter"

Allsvenskan

MALMÖ. Oscar Lewicki och Peter Gwargis är inte spelklara till Malmö FF:s träningsmatch mot Elfsborg på lördag. 
Duon får däremot chansen i U21-matchen mot IFK Värnamo.
- Lewicki startar på söndag, så får vi se om han kan spela 30 eller 45 minuter, säger Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Den 28-årige mittfältaren skadades i februari och har missat allt tävlingsspel med Malmö FF i år. Oscar Lewicki är dock tillbaka och tränar för fullt med laget; på söndag får han chansen i U21-allsvenskan borta mot IFK Värnamo. 

- Lewicki startar på söndag, så får vi se om han kan spela 30 eller 45 minuter. Jag tror att det blir något däremellan, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson. 

Han är belåten med att ha den mångsidige MFF-veteranen tillbaka. Särskilt då Lewicki kan spela som mittback, och i den senaste träningsmatchen mot Kalmar FF testade Dahl Tomasson en trebackslinje. 

ANNONS

- Jag berömde och kallade honom för “Sveriges Beckenbauer” förra året. Då med tanken eftersom han är en fotbollstänkare och kan spela överallt mitt på planen. Han kan också spela vänster- och högerback ju! Jag brukar säga att intelligenta spelare som har huvudet med  liksom Sebbe (Sebastian Nanasi) och “AC” (Anders Christiansen) till exempel  kan spela på många positioner eftersom att de är så kloka fotbollsmässigt. Det råder inga tvivel på att han är en duktig fotbollsspelare, och vi hoppas på att bygga upp honom. Det kommer en match nästa vecka – mot Köge  där vi hoppas på att bygga upp honom lite mer. Det korsar vi fingarna för, säger Dahl Tomasson. 

Mot Värnamo kommer också nyförvärvet Peter Gwargis få chansen för första gången efter flytten från engelska Brighton. 

ANNONS

- Han startar på söndag. Men han kommer inte att spela hela matchen, säger Dahl Tomasson,

Först ska MFF möta Elfsborg i en träningsmatch på lördag. John Dahl Tomasson bekräftar att Johan Dahlin – som gjorde comeback mot Kalmar förra veckan – står i mål mot Elfsborg, Marko Johansson kommer att vakta målet nästa helg istället mot danska FC Midtjylland. 

MFF får avvara Jo Inge Berget som gick av med en skadekänning mot KFF. På mittfältet mot Elfsborg kommer 18-årige Aleksander Damnjanovic Nilsson få chansen – som skrev A-kontrakt med MFF i veckan. 

- Meningen (för spelarna) är att försöka spela längre än 45 minuter denna gången. De som inte spelar imorgon ska spela på söndag. Det är två träningsmatcher där vi behöver få alla igång  så många som möjligt. “Aleks” är också med i matchen imorgon, säger Dahl Tomasson, som får klara sig utan Sebastian Nanasi.

ANNONS

- Vi har “Sebbe” sjuk. Det är lite trist eftersom att han skulle ha startat. Det är tråkigt för honom – men det är ej covid. Han är inte involverad imorgon men det är självklart en spelare som kommer att få speltid under säsongens gång, om han utvecklar sig med den potentialen som jag förväntar.  

I allsvenskan placerar sig Malmö FF och Elfsborg på första respektive fjärde plats. 

Publicerad 2021-06-18 kl 14:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto