Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF om nya riktlinjerna: "Vill inte begränsa tifon eller flaggor"

För att göra det svårare att främja användandet av pyroteknik inför Malmö FF nya riktlinjer för vad som gäller vid arrangörsavstängningar.
- För oss är främjande att man medvetet hjälper till i det någon annan ska göra, säger klubbens vd Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

För att öka tryggheten på Malmö FF:s hemmamatcher på Swedbank Stadion har klubben från den 1 juli infört klarare riktlinjer för arrangörsavstängningar.

 En arrangörsavstängning tillämpas som en konsekvens av ett ordningsstörande beteende och de nya riktlinjerna ska göra det svårare att medvetet främja ett ordningsstörande beteende som exempelvis användandet av pyroteknik.

Malmö FF:s VD Niclas Carlnén har klart för sig hur klubben ska agera i bedömandet av vad som är medvetet främjande och inte.

- För oss är främjande att man medvetet hjälper till i det någon annan ska göra och i vår bedömning så ska det såklart vara tydligt att man just medvetet främjar. Vi har en kameraövervakning på arenan där vi har möjlighet att gå tillbaka i tiden för att se vad som hänt. Sedan är det är klart att det alltid är en bedömning, men bedömer vi någonting i sådana här ärenden kommer vi fortsatt vara rättssäkra i våra bedömningar så vi kan vara väldigt säkra på att vi gör rätt, säger Carlnén till Fotbollskanalen.

Är en person som håller en flagga medskyldig om någon bakom vederbörande tänder en bengalisk eld och samtidigt täcks av flaggan?

- Som sagt, det ska vara tydligt att det är medvetet. Om någon exempelvis står maskerad bakom en banderoll så är det den som är maskerad som gör överträdelsen och inte den som håller i banderollen, säger Carlnén och tillägger:

- Jag vill förtydliga att de nya riktlinjerna överhuvudtaget inte handlar om att vi vill komma åt eller begränsa användandet av banderoller, tifon eller flaggor. Utan det handlar om att vi har och kan plocka fram flera fall där man medvetet och väldigt tydligt har bidragit till främjandet av Pyroteknik vilket är det vi vill begränsa.

Den som fått en arrangöravstängning får inte vara på plats på Malmö FF:s matcher och Carlnén ser positivt på de nya riktlinjerna.

- Vi har under hela våren fått frågor om hur vi arbetar för en trygg och säker stadion och att förtydliga kring arrangörsavstängningar är nästa steg i att nå dit. För på så sätt vet alla besökare vilka förutsättningar det är som gäller.

Det är klubben som tar beslut om en arrangörsavstängning, som kan vara upp till två år. Tillträdesförbud beslutas av åklagare eller domstol och i dagsläget har MFF Fyra arrangörsavstängningar och elva tillträdesförbud.

Publicerad 2015-07-09 kl 15:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons