POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

MFF-ordförande föreslår flytt av Zlatan-statyn: ”Kan vara klokt”

Foto: Bildbyrån

Efter Zlatan-statyn välts har diskussionen varit om statyn kan stå kvar utanför Stadion i Malmö.
Malmö FF:s ordförande menar att en flytt kan vara bästa alternativet.
- Jag tror att det kanske kan vara klokt att fundera lite längre var den här statyn ska stå, säger Anders Pålsson i podcasten Blått Snack.

Zlatan-statyn, som invigdes i oktober utan stadion i Malmö, blev upprepade gånger utsatt för vandalisering. Vandalisering inleddes efter Zlatan Ibrahimovics intåg som delägare i Hammarby. Efter upprepad skadegörelse vältes statyn till slut efter årsskiftet och är för tillfället magasinerad i väntan på reparation och beslut om statyn kan stå kvar på platsen.

Malmö FF, som varken äger statyn eller marken (Malmö kommun äger båda), har blivit indragna i frågan då statyn stått utanför deras hemmaarena tillsammans med deras starka band till Ibrahimovic själv. I podcasten Blått Snack får MFF:s ordförande Anders Pålsson frågan om statyns framtid och reaktionerna på Zlatans intåg i Hammarby.

- Till att börja med har vi gått ut och sagt, och det är bra att jag kan upprepa det, att vi tar fullständigt avstånd från den vandalisering som har skett av Zlatan-statyn. Det är brottsligt, det är kriminellt, det är oacceptabelt. Men samtidigt måste man kanske förstå en del synpunkter och reaktioner som har kommit från våra fans. Man är besviken över de uttalande som har kommit från Zlatan. Men sedan får det aldrig ta sig de uttrycken det har gjort, säger Pålsson i podcasten och fortsätter:

- När det sedan gäller situationen nu så tror jag att det kanske kan vara klokt att fundera lite längre var den här statyn ska stå någonstans så att man inte snabbt reparerar den och smäller upp den på samma ställe igen. Då kanske risken är överhängande kanske att den blir vandaliserad igen. Jag tror att det kan vara klokt att fundera igenom noga och fundera på en annan placering av den. Det är ganska mörkt och inte trafikerat på stadionområdet på den mörka tiden av dygnet. Att hitta en ny plats, kanske utanför stadionområdet eller inomhus, kanske kan vara klokt.

Irritationen mot att Zlatans staty står utanför Malmös arena när han gått in i en av klubbens konkurrenter i allsvenskan är en känsla som Pålsson förstår sig på.

- Det är därför jag tycker att det är klokt att fundera över var den ska placeras. Det är mitt i stråket där våra fans går till match och det kanske inte är så bra. Man behöver nog fundera på en annan placering, men jag överlåter det till Malmö stad, säger han.

Pålsson menar också att han blev förvånad när nyheten kom att Zlatan hade blivit delägare Hammarby samt att han i samband med det sa att han skulle hjälpa Hammarby att bli Skandinaviens bästa klubb.

- Sen är det så att man måste tillåta privatpersoner att göra de investeringar de vill göra, det tror jag inte man kan ha någon synpunkt på. Jag tror egentligen inte det som har varit det svåraste för våra medlemmar och fans, utan jag tror att det är uttalanden i samband med detta som har varit tunga och som har gjort våra fans besvikna, säger MFF-ordföranden.

Samtidigt som det kanske är en spänd relation mellan Zlatan och Malmö FF och klubbens supportrar hoppas Pålsson att det i framtiden kan finnas en god relation mellan spelaren och klubben.

- Vi glömmer inte Zlatan i Malmö FF. Jag hoppas att tid kan läka en del sår och att vi fortsatt kan ha en bra relation med honom, säger han.

Publicerad 2020-01-20 kl 21:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå