Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
32v

MFF på tränarjakt - kan komma att skaka om i ledarstaben

Foto: Bildbyrån

MFF är på tränarjakt och förändringar kan komma att ske i tränarstaben.

Magnus Pehrssons efterträdare i MFF kan komma att få ta med sig en assisterande tränare, och det kan komma att rucka om i den befintliga tränarstrukturen.
Jag tror att man måste ha dörren öppen för möjligheten, säger klubbens vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.

Magnus Pehrsson tvingades tidigare i maj bort från MFF efter en katastrofvår i allsvenskan. Laget ligger för närvarande på tionde plats med 15 poäng på 12 matcher.

Nu är klubben på jakt efter en ersättare - en rekrytering som ser ut att skaka om i den befintliga tränarstrukturen.

Varken Allan Kuhn eller Magnus Pehrsson fick ta med sig en egen assisterande tränare, utan tilldelades en från de egna leden. På gårdagens medlemsmöte meddelade MFF:s vd Nicklas Carlnén att det kan komma att förändras.

- Vi ska skapa så bra förutsättningar som möjligt. Jag tror man måste ha dörren öppen för möjligheten att en tränare får ta med en assisterande. Annars tror jag att man begränsar sig för mycket, säger Carlnén, enligt Sydsvenskan.

Efter en misslyckad inledning på årets säsong är MFF ute efter någon som kan ta klubben tillbaka till toppen.

– Ja, det finns en lite annan profil på den tränaren vi tittar efter nu. Vi har pratat med spelare och övriga i ledarstaben och vi har tittat på vilken uppfattning vi själva har. Jag kommenterar inte egenskaperna, men det kan gälla både det personliga och det fotbollsmässiga.

Det har tidigare rapporterats att norske Ole Gunnar Solskjaer är aktuell för posten.

Djurgårdens före detta tränare Mark Dempsey har ingått i Solskjaers tränarstab vid ett flertal tillfällen och skulle kunna komma att ingå i en potentiell MFF-stab. Tidigare i maj fick Dempsey sparken från Start i Norge efter en svag inledning på säsongen och är i dag klubblös.

Det är fortfarande osäkert om Dempsey återvänder till Solskjaers tränarstab eller om han väljer att forstätta på egen hand; senast i går kom Aftenposten med uppgifter att Dempsey kan komma att hamna i norska Kongsvinger.

MFF:s sportchef Daniel Andersson klev in som tillfällig tränare under tiden som klubben har letat efter en ersättare till Pehrsson.

Publicerad 2018-06-05 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons