Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF satsar på maraton i Florida-värmen

Malmö FF spelar i dag sin andra träningsmatch i USA den här försäsongen. Matchen spelas i 3x45 och Rikard Norling väljer att lägga offensiven i fokus.

– Vi har fokuserat oss mest på det offensiva och vi har haft videogenomgångar och vi har tränat nu ute på planen. Så det är väl fokus, samtidigt som man inte glömmer bort att försvara också. Men det har vi också pratat om innan matchen, säger MFF:s tränare Rikard Norling till Sydsvenskan.

Motståndet i maratonmatchen står amerikanska Columbus Crew för.
Drabbningen blir det åttonde mötet mot ett amerikanskt lag som MFF möter under lagets 102-åriga historia.

Matchen kommer att spelas om tre halvlekar på 45 minuter, men än fast matchen är en extra halvlek lång planerar Norling inte använda sig av några ”hockeybyten”, det vill säga. att en utbytt spelare kan komma in igen.

– Nä. Om inget oförutsett händer vill vi inte byta ut och in igen för då kallnar spelarna när de kommer in igen och skaderisken är alldeles för stor.

I övrigt är Rikard Norling mycket nöjd med träningslägret i Bradenton, Florida och hyllar de höga ambitionerna som spelare och ledare visat upp.
Ambitioner som underlättar när laget snart ska åka hem till - 10 grader, konstgräs och innehall.

– Jag tror inte det blir något problem, det är det som känns så härligt. Det är så ambitiöst så att jag tror nästan de ser fram emot det. Man vill träna vidare och jobba vidare på sin egen och lagets utveckling. Man vill få den här framgången som är så söt.

Malmös preliminära startelva:

Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Pontus Jansson, Ricardinho – Jiloan Hamad, Erik Friberg, Simon Thern, Jimmy Durmaz – Mathias Ranégie, Alex Nilsson.

Daniel Andersson och Daniel Larsson förväntas också spela 45 minuter var.

Publicerad 2012-02-08 kl 11:56
Annons
Annons
Annons