MFF-seger efter totaldominans - estländska mästaren med märkligt självmål

MALMÖ. Malmö FF fick hjälp av ett rejält konstigt självmål, men gjorde totalt sett en stark match mot estländska mästarlaget FC Flora (4-0).
- Vi gjorde väldigt mycket rätt saker, säger tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalan.

Huvudtränaren Magnus Pehrsson hade varnat för att FC Flora skulle kunna vara en nivå bättre än förra helgens motståndare Fremad Amager (1-0). Det tog en kvart innan den profetian var fel.

Första halvlek började med tre mål på drygt en kvart för MFF. Först kom det galnaste målet när en av Floras mittbackar tog emot ett uppspel, blev stressad, och passade in bollen i eget mål. Strax därpå följde ett inläggsmål från höger (Andreas Vindheim till Alexander Jeremejeff) och ett från vänster (Eric Larsson till Carlos Strandberg).

Halvleken fortsatte i lika dominant stil, och FC Flora fick vara nöjt med att siffrorna inte drog iväg mot något större då MFF kom nära med frilägen, hörnor, distansskott, och returer. Första halvlek blev dock "bara" 3-0, en halvlek som avslutades med en stolpträff för MFF.

MFF behöll kontrollen lika bra i andra halvlek, även om den halvleken var lugnare och innehöll ett undantag. 22-åringen Rauno Sappinen, som gjort 25 mål och 17 assist på sina 26 (!) senaste ligamatcher för FC Flora, såg ut att runda Johan Dahlin vid ett friläge, men la bollen i burgaveln.

Efter en timme gjorde MFF massbyten, och Teddy Bergqvist fick komma in och göra sitt andra mål i sin andra match för året. Det blev också 4-0, där slutsiffrorna gav en bra hint om hur resterande del av matchen såg ut.

- Jag bedömer att Flora är ett lag som ligger hög superettan-, låg allsvenskan-klass när de är som allra bäst. När de som bäst kanske de är runt tionde, tolfte plats i allsvenskan skulle jag säga. Vi gjorde väldigt mycket rätt saker och då ser det ut ungefär såhär när vi möter de lagen också. Det var som förväntat, men vi var bra, säger tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

Pehrsson var framför allt nöjd med lagets högerkant.

- Jag tycker det var spännande att se vår högersida med Bachirou, Rieks, och Vindheim. Vi fokuserade mer på den sidan, att försöka överbelasta den, säger Pehrsson

- Mycket var fokus på Fouad (Bachirou) och Oscar (Lewicki), hur det skulle se ut, och det var ett superbetyg på båda två.

Laguppställning Malmö FF: Dahlin – Vindheim, Nielsen, Bengtsson (Brorsson 46'), Larsson – Rieks, Bachirou, Lewicki (K), Vagic – Jeremejeff, Strandberg.

Laguppställning efter 60 minuter: Dahlin – Larsson, H.Andersson, Brorsson, Adrian – Vindheim, Lewicki (K), Innocent, Shabani – Konstandeliasz, Bergqvist.

Mål: självmål (6'), Jeremejeff (8'), Strandberg (16'), Bergqvist (74')

Publicerad 2018-01-26 kl 20:27