Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-spår dött: “El Kabir säljs till utlandet”

Moestafa El Kabir är tillbaka i svensk fotboll, men stannar han i Sverige så blir det i Mjällby. Klubben har inget konkret från någon allsvensk klubb, inklusive Malmö FF.
- Nej, det finns ingen sanning i de spekulationerna, säger sportchefen.

Moestafa El Kabirs framtid är fortfarande osäker men nyligen kom medieuppgifter om att Malmö FF förberedde ett bud på Mjällbys anfallsstjärna.

Inte första gången El Kabir kopplas samman med Malmö – efter 2010-säsongen, MFF:s guldsäsong och El Kabirs genombrottsår i svensk fotboll – uppgavs de himmelsblå vara heta på en värvning.

Det slutade med italienska Cagliari för El Kabir, men efter en tung säsong är han tillbaka i Sverige och Malmö uppges vara på Mjällby igen om 24-åringen. Men från Mjällby-håll dementeras all kontakt med MFF.

- Nej, det finns ingen sanning i det, det har varit mycket spekulationer men de har inte varit i kontakt med oss, varken nu eller tidigare, säger Mjällbys sportchef Thomas Andersson-Borstam till FotbollDirekt.se.

- Vi för diskussioner med ett par utländska klubbar just nu och vi får se var vi landar. Jag ska inte svara för Moestafa, men om jag tolkar honom rätt så är hans vilja att vara i Mjällby eller gå utomlands.

Men den frågan har Mjällby inte ens behövt ta ställning till, hävdar Andersson-Borstam. Det finns inget principiellt emot att sälja till allsvenska konkurrenter, men något konkret intresse finns inte.

- Självklart är alla klubbar välkomna med bud oavsett var de kommer i från, men vi har inte haft kontakt med någon allsvensk klubb sedan han kom tillbaka, Malmö FF inkluderade.

Hur ser ni på läget just nu?

- Nej men det är en win-win-situation där vi antingen får ha kvar en klasspelare eller säljer honom för en skälig summa. Det är 18 dagar kvar av transferfönstren och det blir en intensiv tid.

Publicerad 2012-08-17 kl 13:02
Annons
Annons
Annons