Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

MFF-stjärnan tror på tre lag i guldstriden: ”Vi och AIK har bäst trupp”

Foto: Scanpix

AIK ligger sju poäng bakom Malmö FF med fem omgångar kvar, men MFF:s Rasmus Bengtsson tror inte att man ska stryka AIK från tankar om vilka som kan vinna SM-guld. 

Det pratas mest om Malmö FF och IFK Norrköping, men MFF:s mittback Rasmus Bengtsson tror att man kan göra det till en guldstrid med tre lag. Han själv såg inte AIK:s vinst mot IFK Norrköping (6-0) utan körde på pling från livescore på mobilen, men han håller AIK:s spelare högt. 

- Om man ska vara ärlig så tycker jag att AIK har den bästa truppen tillsammans med oss, så jag tror att i längden kan AIK också blanda sig i.

På MFF:s träning idag var det annars bara elva spelare på grund av skador, sjukdomar, och landslagsuppdrag. Bengtsson själv kunde köra på trots meniskproblemen som han har haft sedan innan sommaren.

- Menisken är som den är. Det är fem veckor kvar, så länge det inte svullnar upp för mycket nu när jag anstränger mig så ska det nog gå.

Skulle det inte fungera att spela klart alla fem matcher så kan MFF och Bengtsson göra något innan det, men planen är att en operation sker först efter sista omgången. Just nu handlar det bara om att hålla ut.

Bengtsson har tagit fem-sex sprutor mot det, men för närvarandet kör han bara på piller. Att han missade matchen mot BK Häcken berodde på för hård matchningen, även om hemmamatchen mot Helsingborgs IF var den enda där han varit påverkad av skadan. 

- Jag var borta en-två veckor innan, sedan var det tre matcher på en vecka och knäet tog lite för mycket stryk där. Det var rejält svullet, men svullnaden har lagt sig på de dagarna jag har vilat.  

Publicerad 2016-10-04 kl 13:04
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER