Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-stjärnorna stöttar Mios kamp mot sjukdomen: "Vi vill hjälpa"

Foto: Bildbyrån.

Mio, 13, behöver hjälp av specialister i Tyskland.
Nu hjälper MFF-stjärnorna till med att samla in pengarna som behövs.
- Vi i truppen får ägna oss åt det vi älskar varje dag och därför vill vi hjälpa Mio att också få göra det, säger Markus Rosenberg i en kommentar på klubbens hemsida.

MFF-supportern Mio Bylunds öde har berört Skåneklubben och dess supportrar. 13-åringen lider av en tumörsjukdom och besväras av svår huvudvärk. Efter ett stort antal operationer utan att bli av med besvären, behöver han nu söka specialistvård i Tyskland. Utredningen kostar dock 300 000 kronor vilket fick MFF-supportrarna att agera. I dagsläget har familjen samlat in över 90 000 kronor var av 25 000 kommit från MFF-fansen.

Efter supportrarnas fina gest har spelarna nu valt att ta rygg och på sin hemsida skriver den regerande mästarklubben att spelarna beslutat sig för att sluta upp och matcha den summa som MFF-familjen (alla supportergrupper tillsammans) drar in.

- Alla spelare och ledare träffade Mio efter matchen mot Örebro. Han är en stor MFF:are och tillsammans kom vi överens om att matcha den summa som insamlingen drar in, säger Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg i en kommentar.

- Han är en ung kille som vill spela fotboll men på grund av sin sjukdom kan han inte längre göra det. Vi i truppen får ägna oss åt det vi älskar varje dag och därför vill vi hjälpa Mio att också få göra det.

Mio blev redan som nioåring antagen till MFF:s fotbollsskola men han har på grund av sina besvär inte kunnat spela fotboll.

Insamlingen till Mios undersökning kommer att fortsätta under nästa hemmamöte med Östersund.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-09 kl 18:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons