Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF svarar på kritiken mot Innocent: "Tyckte det var rätt spelare för oss"

Allsvenskan

Malmö FF får hård kritik för värvningen av Bonke Innocent.
Nu svarar klubben.
Det får stå för dem. Vi scoutade honom och tyckte det var rätt spelare för oss, säger sportchefen Daniel Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I somras värvade Malmö FF in Bonke Innocent för runt åtta miljoner kronor från norska Lilleström, vilket gjorde honom till en av de dyraste spelarna i allsvenskan 2017. Men mittfältaren har bara gjort en start och ett inhopp sedan dess. För Fotbollskanalen riktar nu flera norska experter kritik mot Malmö FF för deras värvning av Innocent, där bland annat tv-experten och Fredrikstads tidigare sportchef Joacim Jonsson går hårt åt värvningen.

- Jag såg det här redan på förhand, jag tror jag uttalade mig direkt om det: att här vet inte Malmö vad det är för spelare som de köpt. För han är inte tillräckligt bra. Prislappen är helt sjuk utifrån kvaliteterna som han har. Bonke var ojämn här i Norge. Han var bra när han spelade på sin bästa nivå, men då måste han vara en rollspelare, en jordfräs som förstör för motståndarna och ger bort bollen till nästa spelare i sitt eget lag. Har man några andra förväntningar på Bonke, då har man scoutat honom dåligt, säger Jonsson bland annat.

ANNONS

Nu bemöter Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson kritiken.

- Det får stå för dem. Vi scoutade honom och tyckte det var rätt spelare för oss, säger Andersson.

- Det känns dumt att kommentera vad journalister i Norge spekulerar om. Bonke har jobbat på väldigt bra hos oss, men just nu är andra spelare före.

När Malmö FF spelade sin första cupmatch för året var Bonke Innocent till och med utanför truppen, och istället gick unge Samuel Adrian före. Under träningsmatcherna var Innocent den etablerade spelaren i MFF som fick klart minst speltid, och Fouad Bachirou och Oscar Lewicki är helt givna centralt. 

- Han har inte fått spela så mycket och inte riktigt visa vad han går för, säger Daniel Andersson.

- Man kan säga att vi tog honom förra sommaren när vi inte heller riktigt visste hur situationen med mittmitt, med Oscar (Lewicki) och så vidare. Nu förlängde Oscar som kanske är hans mest direkta konkurrent. Bonke jobbar på bra och tar steg hela tiden. Förhoppningsvis får han visa det lite mer på planen.

ANNONS

Har ni kommit fram till vilka anledningar det finns att han inte ligger närmare speltid?
- Det är andra som ligger före just nu. Magnus (Pehrsson) prioriterar Fouad och Oscar, och framför allt Oscar som spelar mer i sexa-rollen just nu.

Hur scoutade ni honom? Var ni på plats i Norge?
- Det var vi. Vito (Stavljanin) vår chefsscout var och tittade.

Var det så att ni kände att ”transferfönstret stänger snart, Lewicki kan försvinna, vi borde nog värva in något”? 
- Vi kände att vi även sålde Yoshimar Yotún, som hade spelat lite centralt, och vi behövde få in spelare. Vi tyckte Bonke var helt rätt profil för oss. 

Du känner ändå att det känns som en okej värvning än så länge?
- Det får man utvärdera efter allting. Just nu går andra spelare före och vissa spelare behöver längre tid än andra för att komma in i det. Det är lite för tidigt att göra den värderingen, men jag tror Bonke själv hade velat spela mer än vad han har gjort, men just nu har vi andra spelare som går före. 

ANNONS

Har Bonke potential att bli en bra startspelare för Malmö FF?
- Potentialen har han. Sedan är det många saker som måste falla på plats. Man har en trupp på över 20 spelare och det är oftast elva man går på lite mer. Vi jobbar på, och han jobbar på bra och jag tycker ledarstaben gör ett jättebra jobb med honom. Sedan får vi se och värdera lite längre fram. 

- Jag tycker hela tiden att han utvecklas och jobbar på under träningarna. Sedan behöver alla spelare förtroende och spela, får man inte det så kanske det påverkar. 

Det har ryktats om att MFF vill värva en central mittfältare i vinter, något som bland annat Fotbolldirekt och Expressen har skrivit om - hur ser du på det? 
- Det är ingenting jag kommenterar, vilka positioner vi kollar på. Vi håller ständigt på att titta på spelare på olika positioner för man vet att i alla fönster händer saker och ting.

ANNONS

Är Bonke kvar tills den allsvenska säsongsstarten? 
- Det är tid kvar så vi får se vad som händer.

Fotbollskanalen har sökt MFF:s chefsscout Vito Stavljanin för en kommentar, utan framgång.

Publicerad 2018-02-26 kl 13:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto