Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-tränarens vädjan till fansen: "Det måste finnas en gräns"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF har varit hårt kritiserat under året och sparkade nyligen Milos Milojevic.
Både Anders Christiansen och Andreas Georgson reagerar på den uppeldade stämningen på sociala medier.
- Det går inte en halv dålig halvlek - så är det fel på nästan allt, säger interimtränaren Georgson.  

Foto: Bildbyrån.

MFF börjar om på en ny kula utan tränaren Milos Milojevic, som fick sparken efter uttåget i Champions League-kvalets andra omgång. Sportchefen Andreas Georgson kliver in som tränare under tiden som klubben letar efter en permanent lösning, och är väl medveten om kravbilden.

Under sin första säsong som sportchef har 36-åringen hört MFF-publiken bua ut sina spelare efter dåliga resultat, och även lyssnat till hur de ropat på tränarens avgång - som efter Champions League-kvalnederlaget.

Milojevic sa tidigare under säsongen att MFF-fansen är lite bortskämda. Men Georgson tycker inte att det är ett omöjligt uppdrag att blidka dem samtidigt som man levererar resultat.

ANNONS

- Det är det verkligen inte. Det är just det här att hålla huvudet kallt i utvecklingstänkande och sätta ett steg i taget, för ibland kräver det tålamod. Och är det någonting jag märker, som har levt med den här klubben i 15 år och varit i iväg i två år, är det verkligen att det tålamodet från omgivningen bara blir kortare och kortare från både media och supportrar. Det går inte en halv dålig halvlek - så är det fel på nästan allt. Det är fel på fystränaren, det är fel på det medicinska teamet, fel på huvudtränaren och spelarna, säger Andreas Georgson.

Han fortsätter:

- Den miljön... jag tycker att när man är i MFF-familjen - media gör sitt jobb - men alla de andra som är där måste också tänka sig för. Att man påverkar en stab och spelargrupp i allt man gör för en klubb. Man ska vara kravställande i Malmö FF, men det måste också finnas en gräns för vad man skriver rakt till spelare. Eller hoppar på en efter en dålig period på 25 minuter eller börjar bua. Våra supportrar var jävligt bra hemma, de har stöttat oss. Men snurret på sociala medier ibland - det hjälper oss inte att vara långsiktiga och kloka.

ANNONS

Tränaren påpekar att det är klubbens uppgift att stå emot trycket när frustrationen bland fans börjar koka över.

- Det är inte därför vi gör förändringen (tränarbytet). Men det kan påverka hur en spelargrupp eller stab påverkas av en sämre prestation eller sämre period av prestationer, att ibland får det finnas en nyans utifrån. Det är klart att vi ska vara duktiga på att stänga av det och vara i vår bubbla, det är det man försöker hela tiden. Men det är klart att vissa saker alltid når fram.

Lagkaptenen Anders Christiansen har precis som Georgson ett konto på Twitter. Dansken har dock en annan ingång i problematiken runt just den plattformen bland annat.

- Den negativa energi som florerar på sociala medier känner jag inte igen. För mig är sociala medier inte verkligheten och därför stänger jag av alla dem på mobilen. Den stämmer inte överens med vad som händer i den riktiga världen. Vi kan ta utgångspunkt i den, och det som jag känner när jag går runt ute är att de står bakom oss och klubben. Där känner jag inget problem. Men jag förstår att supportrarna är besvikna, speciellt med onsdagens insats, för det är vi också, säger Christiansen.

ANNONS

Han fortsätter:

- Vi får en fantastisk uppbackning på hemma- och bortaplan. Så även om vi haft en hackig säsong, även om media varit efter oss med mycket kritik, så har vi sett framgång bland publiken. Vi har haft ett högt publiksnitt, så det stämmer inte helt överens med kritiken som vi får på sociala medier. Jag känner att vi har en otroligt stor uppbackning i hela staden, för alla står bakom Malmö och det gör de i med- och motgång. Det är klart att jag är otroligt stolt över det.

Malmö FF är på god väg att slå klubbens högsta publiknotering någonsin, med ett snitt på 18 781 åskådare per match hittills i allsvenskan. Bara Hammarby och AIK, båda med över 25 000 var, snittar fler åskådare. MFF:s eget rekord är 20 061 från guldåret 2004, när de spelade på den något större Malmö Stadion.

Publicerad 2022-08-02 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto