MFF vann maratonmatchen med tre halvlekar: ”Ren kvalitet”

Malmö FF spelade tre halvlekar mot MLS-laget Columbus och tog hem vinsten med 2-1 i en träninsmatch i USA på onsdagen.

Istället för att spela två matcher med ett A-lag och ett B-lag valde Malmö FF och Columbus Crew att spela en match över tre halvlekar á 45 minuter. Den förlängda speltiden gav lagen en chans att få använda sig av fler spelare utan att någon skulle tvingas dubblera om man hade spelat två matcher.

Det blev alltså 135 minuters spel och redan efter drygt en minut hamnade MFF i underläge efter att Erik Friberg slagit bort en passning och Columbus kunde ta ledningen efter ett långskott.

Men Malmö FF vände alltså på matchen. Kvitteringen ordnade Mathias Ranegie på en språngnick efter att Markus Halsti slagit ett inlägg som Erik Friberg fångade upp och spelade in till Ranegie.

Jimmy Durmaz gjorde sedan 2-1 med ett volleyskott från straffområdeslinjen efter en nickrensning.
- Vi vänder matchen på ren kvalitet mot ett bra motstånd, sade MFF-tränaren Rikard Norling till Sydsvenskan efter matchen.

Publicerad 2012-02-09 kl 07:57