Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF vill anställa sportchef - Borg kan bli kvar

10å

MFF:s ordförande Håkan Jeppsson säger att klubben jobbar på att hitta en ny sportchef – en position som ingen för närvarande har i MFF. Men det behöver nödvändigtvis inte betyda att Hasse Borg kommer att försvinna helt från klubben.

Det är i fredagens Sydsvenskan som Håkan Jeppsson säger att han tror att Malmö FF har en sportchef 2011.
- Vi behöver någon som leder den sportsliga organisationen. Men et är inte så att vi är inne i en rekryteringsprocess, förtydligar Håkan Jeppsson när fotbollskanalen.se kontaktar honom för att få veta mer.

ANNONS

Vad var det som fick er att känna att ni saknar en sportchef i organisationen?
- Vår kärnverksamhet är att spela fotboll, och vi försöker bygga en verksamhet där vi bland annat utvecklar spelare, köper och säljer spelare med mera. Då behöver man någon i ett långsiktigt perspektiv. När det exempelvis gäller tränare anställer man sällan på tio år, och vd har mycket annat at göra, och då har vi kommit framtill att vi vill ha någon i det längre perspektivet som ger oss rätt sportsliga förutsättningar, säger Jeppson

- Då är det en naturlig roll att någon har ett strategiskt ansvar mellan vd och tränare. Vår verksamhet är med svenska idrottsmått mätt ganska stor och där behövs det någon, det har vi kommit fram till.

Håkan Jeppsson understryker dock att man ännu är i planeringsstadiet.
- Vi kommer hellre att vänta med att rekrytera tills vi hittar helt rätt person som följer den väg vi vill arbeta efter än att vi måste ha in någon på direkten som sköter spelarförhandlingarna.

ANNONS

- Men precis som ni hade gjort om ni hade letat ny chefredaktör så hade ni funderat noga på vem det är ni vill ha i den rollen. Sen handlar det om hela den sportsliga organisationen med ungdomsutveckling och scouting, men mycket av det utgår från sportchefen så det är en särdeles viktig position. Så med det sagt så har vi börjat titta på frågan.

Så ni sitter och tittar på vilken roll exakt sportchefen ska ha, och när det är klart kommer ni titta på vem ni vill ha?
- Precis
Så jag kan inte försöka med att locka ur dig några namn ni tittar på?
- Haha, nej vi vill först vara på det klara med vad vi letar efter. Det är inte som det kanske var mer förr att man kollade på ”vem är ledig”, utan vi letar efter den som ska passa in i den sportchefsroll vi tänkt oss. Men, jag tror inte att vi kan vänta jättelänge med detta, det rror jag inte.

ANNONS

Hur kommer Hasse Borgs roll se ut, kommer hans roll som köp- och sälj-ansvarig försvinna?
- Svårt att säga. Det blir en fråga för vd och en sportchef som eventuellt kommer in. Sen är det upp till Hasse som har jobbat dygnet runt med Malmö FF i många år vad han vill. Så det är svårt att säga. Hans lösning idag är ju kopplad till att vi idag inte har en efterträdare till honom. Det beror ju på att vi inte ville rusa in i något och förhastat anställa någon, avslutar Jeppson

Publicerad 2010-09-17 kl 16:51

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto