Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF vill bli bättre på att få fram egna talanger - Ågren gör comeback efter omorganisation

Foto: Bildbyrån

Per Ågren.

Malmö FF vill få in fler egna produkter i startelvan. För att lyckas med det får sportchefen Daniel Andersson utökat ansvar, samtidigt som Per Ågren återigen anställs i den sportsliga organisationen. 

Under de senaste åren har Malmö FF haft som målsättning att en till två egna talanger ska etablera sig som startspelare i A-laget. MFF är dock inte varit helt nöjda med hur det har fallit ut, och väljer nu att göra en omorganisation som startar efter årsskiftet. Tanken är att den nya organisationen ska tätare sammanfläta A-laget med ungdomslagen. 

- Den här organisationsförändringen är ett led i vår strävan att vara den ledande akademin i Sverige, säger VD:n Niclas Carlnén till MFF:s hemsida. 

Sportchefen Daniel Andersson kommer fortsatt att ta hand om A-laget, men även U19 och U17. Andersson var bland annat med i höstas när sex spelare flyttades upp från U19 till A-laget. 

- Det blir en tydligare inriktning mot målet att slussas upp i A-laget under de sista åren i ungdomslagen. U17, U19 och A-laget kommer att jobba ännu mer enligt samma arbetssätt, säger Andersson. 

Det blir också comeback för Per Ågren, som de senaste åren jobbat med projektet ”MFF i samhället”. Han var sportchef för A-laget 2011-2013, men den här gången blir han sportchef för ungdomssidan. Till detta ska det även tillsättas en tränare som ansvarar för U21-laget. Där är tanken att det ska underlätta för spelarna som flyttas mellan U19 och A-laget, men vem det blir som får den halvtidstjänsten är ännu inte klart.

MFF gjorde även en omorganisation på ungdomssidan inför säsongen 2016. Då anställdes en ungdomskoordinator i Joakim Nilsson, som skulle fokusera på föreningens arbetsmetodik, samt en fystränare till ungdomsverksamheten. 

Publicerad 2017-11-29 kl 21:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons