Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF vill ha extra matcher inför Champions League

Allsvenskan

Malmö FF har planer på extra träningsmatcher under sommaren - allt för att komma så förberedda som möjligt till Champions League-kvalet.

- Roland (Nilsson) och jag har pratat om det och är överens om att det är lika viktigt med internationella matcher under säsongen som under vintern, säger Malmös sportchef Per Ågren till FotbollDirekt.se.

Malmö FF gör nu allt för att komma så förberedda som möjligt inför sensommarens Champions League-kval.
Men ett tätt allsvenskt matchschema gör det svårt för mästarna att klämma in extra träningsmatcher.
Det enda egentligen naturliga avbrottet är mellan den 26 maj och 11 juni - en period med två EM-kval för det svenska landslaget, borta mot Moldavien fredagen den 3 juni och några dagar senare Finland den sjunde hemma på Råsunda.

ANNONS

Här under denna period får Malmö sin enda chans till extrapreparering inför säsongens största uppgift.
- Ja, det är den här perioden det handlar om, om det ska bli av. Problemet är bara att det inte finns en ocean av frukter att plocka av med tanke på att internationella ligor längre fram kommer att vara inne i slutfasen av sina säsonger.

- Men det är klart att vi ska göra vad vi kan och undersöka vad det finns för möjligheter.

För att kunna säkra upp internationellt motstånd i sommar krävs emellertid snabba ryck för MFF som hoppas på 1-2 träningsmatcher.

- Vi måste ju ha lite framförhållning så helst borde vi ha klart med något i april, om det ska bli något. Vi får se vad som händer.

Publicerad 2011-04-07 kl 12:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto