Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF:s "B-stadion" dröjer: "Hoppas det händer innan 2030"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF planerar att använda både en ny inomhushall och arena efter att gamla Stadion rivs.
Men processen för ombyggnaden på Stadionområdet går trögt.
- Tidsperspektivet har förflyttats hela tiden, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.  

6:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/MFF.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från cupkvartsfinalen mellan Djurgården och Malmö FF.

Försäsongen närmar sig slutet och Malmö FF:s herrlag har som vanligt hållit till på olika platser. Sedan någon vecka tillbaka tränar de på sin ordinarie träningsplan utanför Eleda Stadion, men under vintern har de bland annat anpassat träningstider efter FC Rosengårds damlag, vars hemmaplan är Malmö IP:s konstgräs.  

Trängseln på Stadionområdet har gjort att Malmö stad håller på och förändrar förutsättningarna för alla idrottare. Kommunens så kallade etapp ett är klar med en ny idrottshall och skola på området.  

Etapp två innebär en rivning av Malmö Stadions norra läktare - arenan där MFF:s damlag spelar - för att ge plats åt en multihall som ska rymma en fullstor inomhusplan och en gymnastikhall.  

Annons

MFF är drivande i förändringarna på området och gör det främst för att den växande ungdomsverksamheten ska få bättre förutsättningar. För ett år sedan togs beslutet att sätta igång etapp två, med målet att multihallen ska stå färdig antingen 2026 eller 2027. Detaljplaneringsprocessen pågår men tidsplanen förskjuts hela tiden.  

- Jag tycker att vi tillsammans med Malmö stad tar de stegen. Sedan skulle vi alltid vilja att det är snabbare så klart. Men nu tycker jag att det händer saker och det finns en god ambition. Sedan är det bara tidsperspektivet, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.  

När det gäller etapp tre är den inne i finansierings- och grovplaneringsfasen. Planen omfattar en rivning av resten av Malmö Stadion, där bland annat en helt ny fotbollsarena ska uppföras - om MFF får som de vill. Denna så kallade “B-stadion” ska kunna användas av både MFF:s herr- och damlag och får en publikkapacitet på några tusen platser åtminstone.  

Annons

Arbetet med den dröjer dock.  

- Det är en trög process och vi har varit aktiva för att snabba upp den. Det är nästan ogörligt, kan man säga, för prioriteten när det gäller byggverksamhet i Malmö stad har så här långt varit på skolor och inte idrottsanläggningar, sa ordföranden Anders Pålsson på MFF:s årsmöte tidigare i mars.  

Även om damlaget, nykomling i division ett, går upp till allsvenskan ser inte Niclas Carlnén att båda MFF:s A-lag kan dela på Eleda Stadion.  

- Vi tror inte att mattan klarar av två lag som spelar i toppen, och som spelar i Europa. Då måste vi ha ett alternativ. Plus, vi vill spela med våra U19-lag på en arena som är större än en träningsplan. Det är vad vi vill. Sedan vad tidsperspektivet är - det har förflyttats hela tiden. Jag hoppas att det händer innan 2030, avslutar han. 

Annons
Publicerad 2023-03-22 kl 19:20

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto