Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

MFF:s CL-framgångar ger miljoner till allsvenska konkurrenterna

Foto: Scanpix

1,6 miljoner kronor mer från Uefa per allsvensk klubb.
Det har Malmö FF:s Champions League-framgångar gett.
Alla tjänar på att någon eller några är framgångsrika, säger Svensk Elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson.

Varje år delar Uefa ut Solidarity Payment till klubbarna runt om i Europa. Det här året får de allsvenska klubbarna lite mer än 2,3 miljoner kronor vardera, att jämföra med 2015 års siffra på omkring 700 000 kronor. Skillnaden är alltså drygt 1,6 miljoner kronor stor.

Den största anledningen till ökningen är Malmö FF:s Champions League-framgångar de senaste åren.

Ju mer framgångsrika vi blir internationellt desto mer solidaritetsåterbäring får vi. Det är samma principer som för Svenska Spels Europabonus. Alla tjänar på att någon eller några är framgångsrika. Det kan vara olika lag från år till år men i slutändan kan det leda till att fler når Europa, säger Svensk Elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson till organisationens hemsida.

Solidaritetspengarna är öronmärkta för klubbarnas ungdomsverksamheter, och det är bara klubbar som inte deltagit i Europa-spel under föregående år som får ta del av pengarna. MFF får alltså inte ta del av kakan just i år.

"För att få pengar från Uefa så måste klubbarna ha en verksamhetsplan för ungdomsverksamheten och visa att de till 100 procent går till ungdomsverksamheten. Uefa kräver att få se kostnadsram och budget för varje klubb innan de gör en utbetalning", skriver Svensk Elitfotboll på sin hemsida.

Publicerad 2016-10-04 kl 14:39
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER