POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF:s huliganplan: "Ett nödvändigt ont"

Efter derbyskandalen - nu agerar MFF. En åtgärdsplan på sju punkter ska öka säkerheten på Swedbank Stadion.

- Det är viktigt att markera vi tar detta på allvar, säger MFF-ordföranden Håkan Jeppsson till Kvällsposten.

Derbyskandalen i veckan har fått Malmö att dra åt tumskruvarna. Det blir en ökad satsning på säkerhet, och till nästa hemmamatch - mot Kalmar den 20 juni - kommer det att vara ändrade rutiner för Swedbanks besökare. Bland annat kommer de att visiteras hårdare.

- Det är ett nödvändigt ont. Uppenbarligen tas det in pyroteknik på våra läktare och vi måste se till att det inte fortsätter. Exakt hur visiteringen kommer att gå till återstår att se, vi har fram till den 20 juni att förbereda oss, säger Jeppsson.

Dessutom lär det vara betydligt fler vakter, poliser och säkerhetspersonal inne på arenan än vad som varit fallet tidigare.

- Vår strategi har alltid varit att vakter och polis inte ska provocera fram våld, vilket innebär att de inte ska vara för synliga och för nära. Men det är mycket möjligt att det ändras nu.

Håkan Jeppsson betonar att det på samma gång är viktigt att den ökade satsningen på säkerhet inte ska förta fotbollsupplevelsen för åskådarna.

- Det gäller att hitta en bra balans. 99,9 procent av vår publik är trots allt skötsam, och dem vill vi inte skrämma bort. Det viktigaste är att man gör allt genomtänkt, och inte omedelbart drar på med för tunga åtgärder som man inte förstår konsekvenserna av.

Publicerad 2011-05-28 kl 11:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå