POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

MFF:s medlemmar har röstat - klubben ska aktivt verka mot VAR

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. På Malmö FF:s årsmöte röstades en motion igenom mot VAR. Klubben ska leda arbetet mot videogranskning - tvärtemot styrelsens förslag.
"Malmö FF ska aktivt verka mot VAR"
, lyder en mening ur motionen.  

Malmö FF höll under fredagskvällen ett årsmöte för klubbens medlemmar. En omdebatterad motion handlade om VAR-frågan, det vill säga införandet av videogranskning i svensk fotboll. Motiveringen till VAR-motståndet i motionen löd enligt följande: 

"Malmö FF ska aktivt verka mot VAR, samt ska verka för att övriga svenska klubbar ska jobba för samma linje". 

Motiveringen till yrkandet lyder enligt motionen 

"Tanken är i princip god men medför fler nackdelar än fördelar. Det är inte förenligt med upplevelsen av fotbollen att tillämpa millimeterprecision vid domarbeslut". 

Malmö FF:s styrelse yrkade för att gå in i en VAR-utredning utan att ta någon ställning på förhand 

"Tidsfördröjningen skapar de avgörande problemen. Om det skulle gå att hitta ett praktiskt VAR med undersöka vissa domslut, som avser mycket grova händelser, som inte skapar en fördröjning i spelet. Vi vill undersöka den möjligheten med Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Svensk Elitfotboll under 2020", löd styrelsens motivering.  

MFF-ordföranden Anders Pålsson talade efter höstmatchen mellan IFK Göteborg och Djurgården 2019 om behovet av VAR i Allsvenskan, efter kontroversiella domslut i matchen  som DIF vann med 0-1 och kunde koppla ett guldgrepp.

 - Vi ser problemen med tillämpningen av VAR men det är generellt svårt att stå emot utvecklingen i resten av Europa. Låt oss försöka driva en lämplig tillämpning av VAR, det är det som är styrelsens hållning, sa Anders Pålsson under årsmötet.  

Det krävdes en votering bland medlemmarna om styrelsens förslag att undersöka möjligheten att gå vidare med en VAR-utredning. 163 medlemmar röstade för styrelsens förslag, medan 189 röstade för motionen.  

Det betyder att MFF:s styrelse tvingas jobba aktivt mot videogranskning i svensk fotboll framöver. Frågan fick därmed samma utfall som en liknande motion under AIK:s årsmöte för två dagar sedan.  

Publicerad 2020-03-06 kl 21:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto