Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s succémålvakt vägrar stressa

Om Malmö vinner SM-guld så blir Johan Dahlin tveklöst en av de största hjältarna. Men trots målvaktens succésäsong så vill han inte höra talas om utlandsspekulationer.

- Nej, men sådant där tänker jag inte på. Jag har ingen brådska. Händer det händer det. Jag har två år med Malmö och det är det enda jag tänker på, säger Johan Dahlin till FotbollDirekt.se.

Johan Dahlin har den här säsongen varit en av MFF:s mest påpassade spelare. Ta bara senast när han räddade en straff mot IFK Göteborg som blev matchavgörande.
Men lika stor profil som den 24-åringe bjässen är på väg att bli här hemma, lika tyst har det varit om utländskt intresse för honom.

- Jag tänker aldrig på utlandet. Det är farligt att skena i väg. För mig är det viktigt att leva i nuet och det har varit lättare att göra det när det inte varit några spekulationer om mig.

- Vad som händer när mitt kontrakt går ut det vet jag inte men jag skulle i alla fall inte kunna spela för någon annan klubb i Sverige än Malmö, det kan jag säga. Jag kan absolut - minst - se mig spela ut kontraktet jag har med Malmö, säger Dahlin och medger trots allt: 

- Det är klart att jag drömmer om att få komma i väg utomlands men är jag bara tillräckligt bra så löser det sig självt.

A- landslaget då? Du är ju U21-meriterad.
- Klart att jag har som mål att få stå i A-landslaget, klart jag vill. Men som det ser ut i dag så finns det så många bra målvakter. Jag säger samma sak som tidigare - är jag bara tillräckligt bra så löser det sig självt.

Vad skiljer dig från att bli en internationell målvakt och kunna spela i A-landslaget?
- Alltså jag har väldigt svårt att prata om mig själv på det viset. Jag behöver nog bli bättre på allt. Fötterna är viktiga och träna inlägg och tajming för att kunna möta instick - för det är mer sådant än rena skott i dagens fotboll.

Du måste vara nöjd med din säsong - trots ryggproblem så ser du bättre ut än någonsin?

- Ja, så kanske det är. Jag vet inte. Det har gått bra i alla fall. Men det där med min rygg är jag felciterad om. Media har hela tiden velat göra en grej av min rygg. Det har aldrig varit sådana problem som det blåsts upp som.

- Jag har inga som helst problem men ni måste väl ha något att skriva om.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-10-01 kl 12:07
Annons
Annons
Annons