Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Michel: AIK-spelare tappade förtroendet för Norlings idé

Allsvenskan

Vissa AIK-spelare tappade förtroendet för Rikard Norlings spelidé på ett sätt som skapade problem ute på planen.
Det menar Felix Michel.
- Där går gränsen för mig, säger AIK-backen till LT.
- Jag menar inte att någon spelare gav upp, kommenterar han för Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Till den här säsongen valde AIK:s tränare Rikard Norling att satsa på ett 3-4-3-system och ett spelsätt med man mot man-försvar. På elva omgångar i allsvenskan tog laget tolv poäng och efter derbyförlusten mot Djurgården i söndags fick Norling sparken.

Nu berättar AIK-spelaren Felix Michel att han upplever att lagkamrater till honom tappade förtroendet för tränarens spelidé.

- Det är en kris för både spelare och fans. Mest för oss spelare. Men när vissa spelare tappar förtroendet, det är aldrig bra, säger Michel till LT.

Michel menar att det brast så pass mycket att vissa spelare inte presterade.

ANNONS

- Det är skillnad på att tappa förtroendet helt och ha starka åsikter. Men när åsikterna är så starka att man ger upp på planen, att man struntar i att ta sin man-man-markering för att man tycker på ett annorlunda sätt. Det var så emellanåt, men där går gränsen för mig.

Själv säger sig Michel ha haft förtroende för Norling under hela tiden som han var AIK-tränare. Men han ser brister i lagets spel och blev inte särskilt förvånad över ledningens beslut att göra sig av med Norling.

Jag tycker att man måste ha tålamod på ett sätt, men tycker ändå att det (tränarbytet) var lägligt på något sätt. Det är fel att skicka någon efter två eller tre matcher men fortsätter det inte att hända någonting då måste man agera.

När Fotbollskanalen når Michel utvecklar han sina tankar. Han förklarar att han inte menar att lagkamrater medvetet struntat i Norling-direktiv.

ANNONS

- Jag menar inte att de medvetet slutade kämpa. Det skulle jag inte säga (att det var medvetet). Det var mest spelsättet. Det är väl ganska normalt när det går som det går. Det var det jag poängterade, att det är viktigt att tränaren har förtroende, säger 26-åringen.

- Jag tror ingen tappade förtroende för honom så, alla vet att han är en bra tränare, utan spelsättet. Vi jobbade väldigt mycket på att kunna förbättra det. Jag dömer fortfarande inte ut hans idéer och med lite små förbättringar så hade det sett annorlunda ut. Det är min syn på allt.

Michel understryker att han inte upplevt att spelare medvetet "gett upp".

- Jag tror att många som såg fotbollen är överens om att det inte såg jättebra ut. Väldigt sårbart. Det är klart att spelar man så blir det en liten reaktion, att vissa tappar lite förtroende och det är ett problem.

ANNONS

Efter LT:s och Fotbollskanalens publicering hör Michel av sig igen och vill påtala att han inte menar att det handlar om att spelare gav upp i vissa situationer.

Jag menar inte att någon spelare gav upp. Jag kan inte vara tydligare nu. Ja, det var dåliga resultat och spelsystemet fungerade inte. Men ingen spelare gav upp på planen. Det är en stor skillnad, säger Michel.

När Rikard Norling mötte media efter beskedet om att han fått sparken under måndagen förklarade han att han kände att han hade spelarnas uppbackning hela tiden.

- Jag kan bara göra min egen värdering av det och jag har känt fram till i går (söndag) att jag absolut haft spelarna med mig. Under den veckan vi hade efter Häcken-matchen hade jag i sådana fall märkt det, att de inte var redo att ta sig an uppgiften på det sättet som som de gjorde mot Djurgården. Jag kan inte säga att jag inte haft de med mig, sa Norling.

ANNONS
Publicerad 2020-07-28 kl 20:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto