Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Michelsen hyllar talangen: ”Slår passningar som hade gjort Pirlo avundsjuk”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Joseph Aidoo är såld.
Nu vill Marcus Degerlund ta en ordinarie plats i Hammarbys backlinje – och hyllas av tränare Jakob Michelsen för insatsen mot Elfsborg.
- Han slog några passningar som hade gjort Pirlo avundsjuk, säger Michelsen.

1:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter en lång period av rykten stod det i går klart att Hammarby säljer den ghananske mittbacken Joseph Aidoo till belgiska Genk.

I mötet med Elfsborg fick istället nye Mads Fenger bilda mittbackspar med den unge talangen Marcus Degerlund.

- Jag tycker att de gjorde ett bra jobb i dag (läs: i går). De är väldigt annorlunda än Aidoo och (Richard) Magyar. Du kan lägga till Johan Persson i den ekvationen också, för de var ryggraden i defensiven under våren. De var vår struktur under våren. Vi jobbar hårt på vår nya struktur med bättre bollspelare men också andra spelartyper. Vi har förlorat tre väldigt bra försvarare/defensiva mittfältare, så det kommer ta tid att bygga en ny struktur. Men jag tycker att det så bra ut mot Elfsborg, och båda såg bra ut med bollen. Det ger lite säkerhet i uppbyggnadsfasen med Junior som också är trygg med bollen. Jeppe kom också in och var trygg med bollen, vilket gjorde att vi kunde spela oss ur Elfsborgs höga press, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen efter matchen mot Elfsborg.

ANNONS

Michelsen tror att Degerlund kan vara den som ersätter Aidoo som mittback i Hammarby.
- På lång sikt: ja. Men killen är bara tolv år, skojar Michelsen.

Han fortsätter:

- Vi måste ha tålamod med honom. För ett år sedan spelade han amatörfotboll i Västerås. Jag såg i dagens tidningar, och jag håller med, att Aidoo var Bajens bästa spelare, i alla fall vår bästa försvarare. Det är klart att vi inte kan ersätta en spelare som en belgisk klubb betalar flera miljoner för med en 19-åring. Men Degerlund har en fantastisk potential. Han är 1,95 lång, vänsterfotad och väldigt lugn med bollen. I dag (läs: i går) gjorde han några passningar som hade gjort (Andrea) Pirlo avundsjuk.

Hur ser du på truppen som ni har nu, måste ni ta in en till back efter att Aidoo sålts?
- Jesper Jansson (sportchef) är den ni ska prata med om transfers. Vi följer klubbens strategi kring transfers. Vi är en klubb i utveckling och en säljande klubb. När en spelare har gjort det bra, som Aidoo, är det naturligt att större klubbar från utlandet kommer in och köper dem. Betalar de tillräckligt mycket är alla våra spelare till salu. Men just nu är det bara 16 spelare i A-truppen, så vi behöver någon form av ersättare i A-laget. I sommar har vi vinkat adjö till några spelare, så vår trupp har inte blivit djupare direkt. Men transferfönstret är inte över ännu, många saker kan hända åt båda håll. Vi kan prata om det när fönstret har stängt. Då har vi förhoppningsvis en bredare trupp, för nu har vi inga skador eller avstängningar. Det kan förändras, säger Michelsen.

ANNONS

Hammarbys sportchef Jesper Jansson hyllar Degerlund när han ger sin syn på truppsituationen på backsidan efter Aidoo-försäljningen.

- Vi har ett guldkorn i Degerlund. Det såg man i dag. Fenger har kommit in, men Degerlund är ett guldkorn. 1,93 lång och vänsterfot… Honom måste vi vårda. Det blir oerhört viktigt för oss att tänka hur vi balanserar upp, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Jansson menar att det inte är självklart att Hammarby nu ska värva in en mittback tänkt att gå in i startelvan när en spelare som Degerlund finns i truppen.

- Vi måste ta hänsyn till det. Det är mitt ansvar som sportchef, att vi balanserar upp det med rätt spelare så att vi inte stänger dörrar för den utvecklingen. Det vore oerhört dumt.

Se höjdpunkterna från Hammarbys möte med Elfsborg i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-25 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto