Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Michelsen kritisk - underkänner många spelare: "Finns inga ursäkter"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STOCKHOLM. Hammarby tappade en 2-0-ledning och kryssade hemma mot Sirius.
Efter matchen är tränaren Jakob Michelsen kritisk till sitt lag.
- Det finns inga ursäkter. Vi måste vinna en sådan här match, säger han.

2-0-ledning tidigt, 3-2-underläge med en halvtimme kvar och därefter ett massivt tryck som ledde fram till en kvittering av tvåmålsskytten Sander Svendsen. Det svängde om Hammarby mot Sirius under måndagen. På presskonferensen efter matchen var Bajens tränare Jakob Michelsen besviken.

- Det känns som att vi förlorade. Vi ledde med 2-0 och då måste vi vinna. Vi kan tacka oss själva för krysset. Vi fick en bra start och dominerade de första 27-28 minuterna. Vi gjorde två fina mål och hade allt under kontroll. Men sen började vi spela nonchalant. Sirius kunde ha gjort ett eller två mål innan de gjorde 2-1 mål, och det irriterar mig att de gjorde två mål på hörna. Vi visste att de är större än oss och starka på fasta situationer, säger Michelsen.

- Vi borde vara ett bättre lag än Sirius och vi måste vinna en sådan här match. Vi spelade med huvudet under armen från minut 30 fram till att de gjorde 3-2. Sen började vi pressa på igen och vi förtjänade kvitteringen. Men Sirius hade lägen att avgöra och det kunde ha gått åt båda håll mot slutet. Vi måste vinna en sådan här match, oavsett om vi pratar om att det här är ett ombyggnadsår eller inte. Det finns inga ursäkter. Vi måste vinna en sådan här match. Jag är glad över Oscar Krusnells insats, jag är glad över Rebin Asaads insats och Sander (Svendsen) gjorde ett bra jobb också. Utöver det måste spelarna steppa upp. Hemma mot Sirius måste vi vara starkare.

Inför matchen höll Hammarby-supportrar upp en banderoll med orden: "Vi står alltid bakom er, men vi kräver mer" och efter slutsignalen var det en del som buade. Hur ser du på ert läge just nu?
- Vi förtjänade det stödet som de gav, och förtjänade orden om att de kräver mer. Vi kräver mer av oss själva. De sista tre matcherna har inte varit bra nog. Vi vet om det. Vi har höga krav på oss själv och vi är inte bra nog just nu.

Om Serge-Junior Martinsson Ngouali, som återigen klev av med vad som såg ut som lårproblem, säger Michelsen:

- Självklart tråkigt att han behövde bytas ut. Han började ganska bra, och vi dominerade när han spelade. Generellt sett när han har spelat har vi varit bra, vi har sett starkare ut med honom. Det var ett bakslag för oss att han behövde bytas ut. Men jag vet inte hur det är med honom.

Sirius tränare Kim Bergstrand är relativt tillfredsställd med en poäng med tanke på hur matchen såg ut.

- Det svängde ju om den här matchen. Vår trupp gör det fantastiskt bra som åker hit, ligger under med 2-0 men lyckas vända steken. Vi hade bra lägen att döda matchen. "Steffo" (Stefano Vecchia) hade två frilägen som vi skulle kunna dödat matchen på, men han lyckades inte sätta dit bollen. Vi fick en jobbig start, men lyfte oss och vi gick aldrig ner oss, säger Bergstrand.

Bergstrand berömde också sina spelare som kunde prestera trots att skadelistan fortsätter att vara lång.

- Vi har fått börja om med en ny backlinje och en ny målvakt, och ändå lyckas vi komma härifrån med en poäng och är nära en vinst. Jag är väldigt stolt. Det här är ändå godkänt.

Publicerad 2017-10-23 kl 22:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons