Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
49v

Mikael Ahlerup lämnar posten som AIK-vd

Foto: Bildbyrån

Mikael Ahlerup lämnar posten som VD för AIK Fotboll AB.
Det beskedet lämnade klubben under fredagen.
- Vi tackar Mikael för hans arbete och stora engagemang och önskar honom all lycka i framtiden, säger ordföranden Per Bystedt i en kommetar.

Redan i april i år kom uppgifter om att Mikael Ahlerup skulle få sparken från jobbet som vd i AIK. Expressen var först med nyheten, och även Fotbollskanalen fick uppgifter om att Ahlerup skulle tvingas lämna.

Därefter gick AIK ut med att man planerade en omorganisation i ledningen och att både Mikael Ahlerup och Leif Karlsson (sportchef för AIK:s ungdomssektion) skulle få andra roller. Man lämnade då också beskedet att Ahlerup inte var aktuell för posten som ny klubbdirektör, som man ämnade tillsätta.

Under fredagen kom så beskedet att Ahlerup och AIK går skilda vägar.

- Vi tackar Mikael för hans arbete och stora engagemang och önskar honom all lycka i framtiden, säger Per Bystedt i en kommentar på klubbens hemsida.

- Det är med jätteblandade känslor som jag lämnar AIK Fotboll. Självklart kommer jag att sakna mina fantastiska kollegor oerhört och känner mig stolt över det som jag har åstadkommit och detta är en bra tidpunkt för att ta nästa steg, säger Mikael Ahlerup.

Håkan Strandlund, ekonomichef i AIK Fotboll AB tar tillfälligt över vd-posten i klubben, samtidigt som man nu letar efter en ersättare till Ahlerup. Ett publikt aktiebolag måste ha en vd, enligt aktiebolagslagen.

Klubben skriver också att man håller på med processen att hitta en klubbdirektör.

"Det är viktigt att understryka att införandet av en klubbdirektör i AIK Fotboll, som tidigare meddelats, inte har något med dagens överenskommelse att göra. Klubbdirektören kommer att ha en övergripande, samordnande och koordinerande roll för hela AIK Fotboll, d v s AIK Fotbollsförening (ungdomsverksamheten) och AIK Fotboll AB (elitverksamheten). Rekryteringsprocessen för denna tjänst pågår", skriver man.

Publicerad 2017-11-10 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons