Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Mikkel Jensen i toppform efter USA-läger: ''Min fysiska form är fantastisk''

Mikkel Jensen är tillbaka på allvar. Skadeproblemen är borta. Jensen känner sig bättre än någonsin efter Los Angeles-lägret.

- Jag känner mig i fantastisk fin fysisk form, det var länge sedan jag kände mig så stark, säger Hammarbys lagkapten Mikkel Jensen till FotbollDirekt.se.

Hammarby har i två veckor befunnit sig i Los Angeles på träningsläger.
Ett läger där man avverkade tre träningsmatcher mot GAIS och de amerikanska lagen Chivas och Houston Dynamos.
En spelare som spelade samtliga minuter under lägret var Hammarbys lagkapten Mikkel Jensen.

- Det var kul att få förtroendet i samtliga tre matcher, det var länge sedan det kändes så bra som det gör just nu. Jag jobbade på hårt under ledigheten vid jul och det är skönt att det ger utdelning fysiskt.

- Dessutom gick det bra spelmässigt, jag var återigen tillbaka på mittfältet där jag trivs bäst.

Resultatmässigt var Hammarbys träningsläger svagt, två oavgjorda matcher och en förlust blev Hammarbys facit. Lägg därtill att laget endast mäktade med ett mål framåt. Trots de skrala resultaten är inte "Bajens" lagkapten orolig.

- Jag tycker ändå vi kändes väldigt stabila. Framförallt fungerade defensiven väldigt bra. Det känns dessutom väldigt naturligt då det är vad vi jobbade hårdast med under lägret. Offensiven skall vi börja jobba nu här hemma i Sverige och får vi i hop de två pusselbitarna i allsvenskan bli vi farliga.

Los Angeles-lägret besöker Hammarby årligen vid samma tidpunkt på försäsongen, ett läger som uppskattas bland spelarna och som dessutom är välbehövligt den här tiden på året.

- Los Angeles var som vanligt helt fantastiskt, faciliterna där borta är något utöver det vanliga. Att termometern dessutom visar plus 25 grader i stället för minus är inte heller helt fel den här tiden på året. Det gör att man orkar med fysen som väntar hemma i Sverige.

Fortsättningsvis under försäsongen kliver Hammarby in i en tyngre fysisk period, under onsdagen kliver laget återigen in i träningen hemma i Sverige och på Lördag väntar två träningsmatcher på Stadshagen.

- Det är klart att fysen inte är det roligaste. Samtidigt tror jag alla behöver det. Att matcherna dessutom sätter i gång här hemma känns välbehövligt för de spelare som inte spelade lika mycket som jag själv fick göra i Los Angeles.

Olle Nyström

Publicerad 2009-02-24 kl 15:50