Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mikkelsen hoppas på första målet i Hammarby: "Vet vad jag har i mig"

Allsvenskan

STOCKHOLM. August Mikkelsen väntar på sitt första mål i Hammarby.
Nu hoppas han att det kommer mot Varberg.
- Jag vill ju visa mig från min bästa sida och det fick jag inte gjort mot AIK, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter sju mål och fyra assist förra säsongen i Tromsö så köpte Hammarby loss August Mikkelsen för omkring 15 miljoner, enligt norsk media. I februari skadade sig nyförvärvet i cupen mot Brage och det gjorde att han var borta i en och en halv månad och missade bland annat den allsvenska premiären.

I 1-3-förlusten mot Häcken var han tillbaka med ett inhopp på 25 minuter, och sedan startade han i derbyt mot AIK. Där gick det tungt och det blev förlust med 0-2 och Mikkelsen blev utbytt efter 61 minuter:

- Det var en jobbig förlust mot AIK och sättet vi förlorade på var inte alls bra. Det gick inte allt för bra för mig. Det var en svår match. Det kunde ha gått bättre, säger han.

Annons

Mikkelsen vet att han kan bättre än det han visade upp mot AIK. Därför var det jobbigt att inte få ut det han kan.

- Det är givetvis tråkigt. För jag vet vad jag har i mig. Jag vill ju visa mig från min bästa sida och det fick jag inte gjort mot AIK.

- Det som är bra med fotboll är att det kommer nya matcher. Så nu är det bara att hoppa upp på hästen igen.

Eftersom han köptes loss för ungefär 15 miljoner, och är värvad som en spelare som ska vara avgörande, så känner att det är press på att han ska leverera.

- Det är klart, det kommer alltid att vara press på mig. Det är viktigt att jag är stark mentalt och gör det bästa jag kan och får visa mina styrkor, säger han.

På lördagen tar Hammarby emot Varberg på Tele2 Arena. En motståndare som har inlett allsvenskan med tre raka kryss, mot Mjällby, Elfsborg och Sirius.

Annons

- Det är viktigt att vi studsar tillbaka nu. Vi måste gå ut och visa att vi verkligen vill. Att vi förtjänar att vinna. Det blir inte en enkel match och vi måste ge allt och göra det vi är bra på. Vi måste verkligen steppa upp, säger Mikkelsen.

Publicerad 2023-04-22 kl 11:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto