POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Mild kritisk mot förbundet efter Gais-kaoset: "Någon annan borde ta över driften"

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild tycker att Svenska Fotbollförbundet agerat klantigt kring brasilianaren Wanderson och att är deras uppgift att se till att spelarna har speltillstånd.

- Allsvenskan är vår högsta serie och kan inte förbundet klara av de här bitarna, får någon annan ta över, säger han till Aftonbladet.

Mild riktar inte sin kritik mot Gais i första hand, utan i stället mot Svenska Fotbollförbundet som han tycker borde ha ett system som varnar när en spelares spel- eller arbetstillstånd går ut.

- Det måste finnas tydliga och klara regler och det är förbundets uppgift att se till att de följs. Det borde vara jävligt enkelt. Det ska inte gå att ta ut en spelare som inte har arbetstillstånd, säger Mild till tidningen.

Han menar att det är fel att klubbarna själva ska ha koll på varandra och fundera om en viss spelare har tillstånd att spela i matchen. I stället borde samma system träda i kraft som redan idag finns kring avstängda spelare.

- Så borde det också fungera om någon har dragit på sig tre varningar och därmed är avstängd, liksom om en spelare saknar arbetstillstånd. Då slipper vi de här diskussionerna. Jag är ingen datorexpert men det är 2009 nu och det borde gå att lösa. Hur svårt kan det vara, frågar sig Mild och utvecklar:

- Eller menar förbundet att vi som förening ska kolla upp om våra motståndare har arbetstillstånd? Ska vi föra anteckningar över när exempelvis Flavios och Obolos tillstånd upphör att gälla? Det låter ju inte klokt någonstans. Jag tycker inte vi ska leta efter fel hos andra föreningar. Man vill inte anmäla kollegor, säger Mild till Aftonbladet.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell förstår kritiken men säger samtidigt att det inte är förbundets sak att ha koll på vilka spelare som har tillstånd eller inte.

- Jag har stor respekt för Håkan Milds synpunkter men för mig skulle det vara fullständigt fel om förbundet tog på sig uppgiften att hålla koll på spelarnas olika tillstånd. Det ansvaret vilar på respektive klubb.

Håkan Mild är dock inte nöjd med det svaret. Han menar att kan inte förbundet sköta serien borde de göra som ishockeyförbundet, att släppa taget om den högsta serien.

Ishockeyns Elitserie drivs numera av klubbägda Hockeyligan och hockeyförbundets högsta serie är Hockeyallsvenskan.

- Allsvenskan är vår högsta serie och kan inte förbundet klara av de här bitarna får någon annan ta över driften, säger Håkan Mild.

Publicerad 2009-10-02 kl 09:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå