Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milojevic menar att Amoo vill bli såld: "Hammarby är ingen pengamaskin"

Allsvenskan 2021-11-17 kl 11:16

Akinkunmi Amoo har gjort succé i Hammarby den pågående säsongen.
Men Milos Milojevic är inte helt nöjd med vad 19-åringen fokuserar på.
- Hans egna intressen är att bli såld, säger tränaren i podcasten Studio Allsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Akinkunmi Amoo har varit en av allsvenskans största talanger under den pågående säsongen. Han har ofta fått stort förtroende från Hammarbys tränare Milos Milojevic, som enkelt kan identifiera 19-åringens två bästa matcher under säsongen.  

- Enligt mig var Amoos bästa matcher mot Basel på bortaplan. Han gjorde inget mål, men det är så som han ska spela. Sedan Göteborg hemma. Det är den nivån han måste vara på, säger Milojevic i podcasten Studio Allsvenskan.

Det var därför aningen förvånande när Hammarby ställde upp elvan till matchen efter IFK Göteborg, mot BK Häcken, och Amoo var placerad på bänken. Nu delar Milojevic med sig av anledningen till att nigerianen inte fick starta.

ANNONS

- Han dök inte upp på middagen (inför matchen). Jag frågade var Amoo var och sa att man skulle säga till honom att vara på plats inom två minuter. Jag tänkte att om han dök upp då så var det bara att säga förlåt till lagkamraterna och sedan spela, berättar tränaren.

Men Amoo dök inte upp förrän efter 25 minuter. Han hade då varit och ätit med en vän, utan att få tillåtelse att missa middagen med laget.

- Tack gode gud att inget hade hänt med honom. För tänk om något hade hänt. Om han hade frågat mig om lov så hade jag sagt att han kunde sitta med lagkamraterna i tio minuter, säga tack, och sedan sticka iväg och äta afrikansk mat. Bara jag vet vart du ska och vem du ska vara med, säger Milojevic och fortsätter:

- Då blev det ju så att jag inte kunde låta honom spela nästa match. Inte från start. Inte en chans. För det är respektlös mot de andra spelarna. Vi är ett lag och vi äter tillsammans.

ANNONS

Milojevic berättar också att Amoo lärde sig av sitt misstag. Nästa gång laget skulle samlas kom han i tid. Dock är tränaren lite kritisk till hur talangen i stort ser på klubben han tillhör.

- Vi kan inte bara tänka på Amoos egna intressen. Hans egna intressen är att bli såld. Det är väldigt enkelt. Men var är Hammarby i den bilden? Att få pengar? Men vi är ingen pengamaskin, vi är ett fotbollslag och vårt första mål ska vara att vinna matcher.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto