Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
28v

Milosevic startade ”hora”-ramsa med AIK-klacken: ”Vi har pratat om det”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från derbyt.

AIK-spelarna firade derby-segern mot Hammarby med klacken.
Alex Milosevic gjorde det genom att dra i gång ramsan: ”Vi hatar Hammarby, hora!”
- Jag tycker att våra spelare i alla sammanhang de uppträder ska vara medvetna om att de är föredömen och representerar klubben, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Det blev seger med 1-0 för AIK i derbymötet med Hammarby i söndags. Tarik Elyounoussi satte matchens enda mål från elva meter – vilket gjorde att Gnaget tog tre blytunga poäng i toppstriden och knappade in på Hammarby.

Efter matchen var segerrusiga AIK-spelare framme för att fira segern med klacken. På filmupptagningar efter matchen ses då hur mittbacken Alexander Milosevic drar igång ramsan ”Å, vi hatar Hammarby, hora!” varpå stora delar av laget ses sjunga och hoppa med.

Björn Wesström, sportchef i AIK, säger till Fotbollskanalen att man pratat med Milosevic om ordvalet.

- Jag tycker att våra spelare i alla sammanhang de uppträder ska vara medvetna om att de är föredömen och representerar klubben. De ska värdera hur de uttrycker sig och på vilket sätt. I det här fallet så gjorde inte Alexander det, det är han medveten om, vi har pratat om det och med det är den frågan utredd, säger han.

AIK har sedan tidigare tagit fram ett förhållningssätt, ”AIK Stilen”, som anställda inom föreningen ska utgå från då man representerar klubben. I den går bland annat att läsa:

”AIK Stilen sammanfattas i fem ledstjärnor som bygger på klubbens uppfattning om vad som kännetecknar en riktig AIK:are. AIK:are visar alltid kamratskap gentemot idrottskompisar, oavsett kön, hudfärg, religion, kultur och sexualitet.”

- Det är alltid ett ständigt ett långsiktigt arbete att påminna folk: Var noggranna med hur vi uttrycker oss och att vi alltid gör det med respekt i de forum vi representerar AIK, säger Wesström.

Fotbollskanalen har, genom AIK, sökt Alexander Milosevic för en kommentar, men utan framgång.

Publicerad 2018-05-22 kl 20:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons