Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Misstänks för bedrägeri - tar paus från uppdraget i AIK

Allsvenskan

Riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) misstänks för bedrägeri och lämnar sitt uppdrag i partistyrelsen.
Dessutom tar hon en paus från sitt uppdrag i AIK:s valberedning. 
"Eftersom det är viktigt att medlemmarna kan känna ett otvivelaktigt förtroende för valberedningen väljer hon själv, med övriga ledamöters stöd, att pausa sin medverkan till dess att frågetecknen är utredda", skriver klubben på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån

Aftonbladet har granskat riksdagsledamöternas utlägg vid resor. Tidningen har uppgett att KD-toppen Caroline Szyber vid tre tillfällen låtit skattebetalarna stå för familjens privata hotellkostnader under olika resor.

Vid ett tillfälle ska hon ha rest till ett privat brölllop där skattebetlarna ska ha fått betala 6500 kronor för bland annat tåg och taxi, enligt Aftonbladet. Det strider mot riksdagens regler som säger att ledamoten ska stå för 25 procent av totalkostnaden själv om anhöriga följer med. 

Under onsdagen inledde åklagaren en förundersökning mot Szyber som nu lämnar sitt uppdrag i KD. 

ANNONS

Efter er granskning kan vi konstatera att förtroendet för Caroline Szyber har skadats. Hon kommer nu att lämna partistyrelsen och det verkställande utskottet, säger partisekreterare Peter Kullgren. säger partisekreterare Peter Kullgren till Aftonbladet. 

Parallellt med sina politikeruppdrag, där Szyber varit ordförande i civilutskottet och ersättare i EU-nämnden och justitieutskottet, har hon suttit med i AIK Fotbolls valberedning. Szyber valdes in vid det senaste årsmötet.

Men nu tar hon en paus från sina uppdrag i AIK Fotboll efter misstankarna om bedrägeri. AIK skriver att det är viktigt att klubbens medlemmar känner "otvivelaktigt förtroende" och att alla frågetecken måste rätas ut.

"Mot bakgrund av att det har inletts en juridisk förundersökning mot Caroline Szyber i hennes roll som riksdagsledamot, med anledning av en granskning av hennes reseräkningar, har hon själv beslutat att ta en paus från sitt arbete i AIK Fotbollsförenings valberedning så länge förundersökningen pågår. Förundersökningen är av den lägsta misstankegraden", skriver AIK på sin hemsida.

ANNONS
Publicerad 2018-09-19 kl 20:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto