Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Caroline Espinge, förundersökningsledare

Misstänkte personen avförd från misstanke om dråp

Efter dödsmisshandeln i Helsingborg delgavs en person misstanke om dråp - men släpptes senare och är nu avförd från utredningen

- Misstanken är avförd, vi går ut med det nu, bekräftar Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är presstalesperson vid Helsingborgspolisen.

Tommy Sverngard, kommenderingschef på polisen, inleder en pressträff i Helsingborg med att säga att gårdagen var en "svart dag för svensk fotboll".

- Det var också en dag som blev väldigt mörk för oss som svensk polis. Vi hade lagt ned oerhört mycket kraft för att förbereda oss på den här dagen, säger han.

Sverngard säger att man skapade en god dialog med de båda lagens supportrar och att man kom överens om vilka vägar de skulle gå och vilka regler som skulle följas.

- När den allra största skaran av supportrar var inne på Olympia så fick vi anrop om att det låg en livlös man vid Kärnan, säger Sverngard.

ANNONS

Enligt honom blev situationen på arenan väldigt ansträngd i samband med att planen stormades av supportrar.

- Med tanke på den stämningen som rådde så fann vi det omöjligt att fortsätta fotbollsmatchen. Därför avbröts matchen och det uppstod ett ganska omfattande tumult både inne på och utanför arenan.

- Vi måste nogsamt överväga hur vi vill att fotbollsmatcher ska se ut. Detta ger långsiktiga konsekvenser. Jag vet inte vad det kommer att innebära, men vi kommer snart att ha kontakt med klubbar, Svensk elitfotboll och Svenska fotbollförbundet, säger Tommy Sverngard vidare.

Stabschefen Tommy Wiik säger att man från polisens sida kände sig trygg med det upplägg som fanns inför matchen.

- Att det här slutar så fruktansvärt illa, det är oerhört tragiskt, säger Wiik.

Caroline Aspinge är förundersökningsledare när det handlar om dödsmisshandeln. Hon säger att händelsen rubriceras som dråp och att många personer ska ha varit på plats i anslutning till det inträffade.

ANNONS

- Jag tror att det finns flera personer som vet vem som har gjort det här, säger hon.

- Vi kommer göra allt vi kan för att klara upp det här brottet. Vi vill väldigt gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett det som har hänt.

Den nu avlidna mannen ska ha utsatts för våld mot huvudet. Han har enligt förundersökningsledaren haft sällskap på stan, bekräftar förundersökningsledaren. Flera vittnen togs in på förhör under gårdagen.

- En person som delgavs misstanke och hämtades i går har nu släppts, säger Caroline Aspinge.

Helsingborgspolisen gick under måndagseftermiddagen ut med att de avfört den person som tidigare varit delgiven misstanke från utredningen.

- Misstanken är avförd, vi går ut med det nu, bekräftar Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är presstalesperson vid Helsingborgspolisen.

ANNONS

Publicerad 2014-03-31 kl 14:50
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto