Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby firar - klart för allsvenskan

Det var i praktiken klart innan dagens omgång.
Nu är det också det i teorin.
Mjällby spelar allsvensk fotboll 2010 efter 4-1 mot Sirius.

Egentligen var det planerat för fest redan efter torsdagens match mot Landskrona Bois, men då blev det bara 0-0 och det räckte inte för att Mjällby skulle vara helt klart för allsvenskan. Nu kan laget, klubben och Blekinge jubla istället. Söndagens match på Studenternas IP mot Sirius slutade 4-1 och det var tillräckligt för att tränaren Peter Swärdhs manskap skulle kunna fira allsvenskt avancemang med fyra omgångar kvar att spela.

Mjällby har varit totalt överlägset hela säsongen och har bara förlorat en match. Det här är fjärde gången som klubben går upp i Sveriges högsta serie. Vid de tidigare tillfällena trillade laget ur direkt. Nu ska Mjällby försöka etablera sig.
- Generellt tycker jag att allsvenskan känns jämnare och inte alls så omöjlig som tidigare år. Om det är de mera etablerade lagen som blivit sämre eller om det är lagen på den normalt nedre halvan som blivit bättre vet jag inte riktigt, säger Göran Bogren, före detta Mjällby-tränare och nu klubbdirektör i föreningen, till svenskfotboll.se.

I Mjällby är de viktigaste spelarna rutinerade Mattias Asper, Patrik Rosengren och skyttekungen Marcus Ekenberg. Men även tränaren Peter Swärdh har mycket stor del i framgången.
- Peter är den som passat bäst in i klubben. Det är som jag sagt tidigare en speciell klubb och en speciell plats att vara tränare i. Mjällby är inte precis slipsnissarnas klubb, därför känns det rätt med Peter i jeans och t-shirt, menar Bogren.

Mjällby har fostrat spelare som Tobias Linderoth och Christian Wilhelmsson, men Bogren tror inte på någon snar comeback för duon.
- Om och när Tobias flyttar hem från Turkiet blir det till Elfsborg. "Chippen" väljer säkert Mjällby, men just nu är han för god vän med prinsen i Al-Hilal för att lämna Saudiarabien

Publicerad 2009-09-27 kl 19:26
Annons
Annons
Annons