POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mjällby fyller El Kabir-hål med nya zeeländare?

Minst åtta matcher utan en ersättare för Moestafa El Kabir. Då öppnar Mjällby för alternativa lösningar för att fylla tomrummet efter sin storstjärna.

Mjällby parkerar precis över kvalstrecket i tabellen och har bara gjort åtta mål i år - fem har kommit från Cagliariflyttande Moestafa El Kabir. Åtta omgångar hinner passera innan transferfönstret öppnar och en ersättare kan komma in. Förutom El Kabir har Peter Gitselov flyttat till Ryssland av personliga skäl och lägg därtill att Marcus Ekenberg har långt till fjolårsformen ser det minst sagt oklart ut kring blekingarnas målskytte. Mjällby hoppas nu på ett nyförvärv som ännu inte spelat för klubben.

- Craig Henderson är helt klart ett alternativ vi vill testa, säger Mjällbys andretränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.

- Han är i grunden en offensivt balanserad mittfältare och vi tror att han skulle kunna fungera i en släpande anfallsroll bakom en toppforward.

Mjällby hade stora förväntingar på 23-årige Craig Henderson när han kom till klubben. Men Hendersons  korsband rök innan fjolårssäsongen hann börja och därefter har mer än ett år av rent skadehelvete passerat. Men nya zeeländaren är nu såpass frisk att Mjällby släppt iväg honom på landslagsläger, där träningsmatcher mot Mexico och Australien väntar.  

- Han har tränat för fullt med oss ett längre tag och vi har gjort bedömningen att han är så pass fit att han ska kunna spela match. Och det tror uppenbarligen deras landslag också som tagit ut honom.

- Det är ju aldrig riskfritt att spela fotboll, men efter övervägande så släppte vi iväg honom. Nu har vi ju ett uppehåll medan han behöver träningstid så ur det perspektivet är det bra att han åker.

Anders Torstensson väljer att se möjligheterna i den situation Mjällby hamnat. Förutom Henderson finns David Löfquist, Adam Berner och amerikanske Samuel Petrone som alternativ bredvid Marcus Ekenberg på topp.  

- Det kan bli så när man har en så framträdande spelare, att andra lägger över ansvaret på honom. Nu är Moestafa inte kvar och vi hoppas att andra kan kliva fram. Det ska bli intressant att se vem som tar chansen nu.

Publicerad 2011-05-28 kl 17:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå