Mjällby utan flera stjärnor förlorade

Mjällby förlorade säsongspremiären på Cypern. 1-2 mot CSKA Moskva - utan uppmärksammade Moestafa El Kabir.

1-2 mot CSKA Moskvas b-lag men första matchen för året får likväl klart godkänt av tränaren Peter Swärdh som också matchade reservbetonat.
Trots att det dröjde till slutminuterna innan Mjällbys mål kom genom Robin Strömberg - så vill inte Swärdh se annat än en lyckad premiärmatch.

- Första halvlek var vi nöjda med, vi var speldominanta, hade bra struktur på vårt spel, både offensivt och defensivt, säger Swärdh till fotbolliblekinge.se.

- Det som brast något var kvaliteten i passningsspelet och i genombrotten. Det stod alltså 0-0 i paus, men vi borde ha gjort åtminstone något mål.

I andra orkade inte Mjällby hålla spelmässigt samma nivå.

Men 0-1 kom onödigt sedan muren inte varit i ordning på en snabbt slagen frispark.
Mjällby släppte ändå inte och fick en jättechans till kvittering när Peter Gitselov blev nedgjord i straffområdet. David Löfqvist missade straffen.

Därefter försökte Mjällby jaga vidare för en kvittering men utan att lyckas och så kom 0-2-målet i en kontringssituation.

I slutminuten nickreducerade Robin Strömberg efter en skickligt slagen hörna från Pavel Zavadil.

Peter Swärdh om matchen som helhet:

- Det är inte så mycket mer att säga om matchen mer än att vi är nöjda med första halvlek, den var klart godkänd, man får också ta med att det var vår första match i år.

Mjällby anfördes offensivt främst av Marcus Ekenberg och Peter Gitselov längst fram och Tobias Grahn hade nye Pavel Zavadil bredvid sig på mittfältet.

Namn som saknades var Moestafa El Kabir som har ont i ryggen, samt  Daniel Nilsson (vadproblem), Daniel Nicklasson och Patrick Osiako - de båda sistnämnda i rehabträning.

Publicerad 2011-01-30 kl 12:14