Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

Ingelsten på läktaren mot sin gamla klubb: "En speciell situation"

Foto: Scanpix

Falkenberg tar emot Mjällby på lördagen i en match som avgör lagens allsvenska öden.

Men Falkenbergs anfallare Patrik Ingelsten, utlånad från just Mjällby, sitter på läktaren.

När Patrik Ingelsten lånades ut från Mjällby till Falkenberg i somras ingick en klausul i kontraktet med innebörden att anfallaren inte skulle delta i matchen mot Mjällby. Sådana överenskommelser ogiltigförklaras av Svenska fotbollförbundet med motiveringen att alla former av tredjepartsinflytande är förbjudna.

Men Ingelsten fanns inte med på Falkenbergs sista träning inför den allsvenska avslutningen. På fredagen bekräftar han för Hallands Nyheter att han inte kommer att spela mot Mjällby.

- Jag följer matchen från läktaren, säger han till hn.se.

- Det är en väldigt speciell situation och det är svårt att uttala sig om. Men avtalet är skrivet och det är bara att acceptera läget. Jag trodde väl inte att jag skulle hamna i den här situationen när jag blev utlånad i somras.

Lördagens match är av stor betydelse för både Falkenberg och Mjällby. För Falkenberg räcker det med oavgjort för att definitivt säkra nytt kontrakt. Mjällby måste vinna för att undvika nedflyttning och ha chans att nå kvalplatsen för vidare spel i allsvenskan.

Fotbollskanalen.se har rapporterat i frågan tidigare, och fått bekräftat att den typ av avtal som gör att man hindras från att spela mot sin gamla klubb egentligen är ogiltiga. Men detta till trots har Mjällby och Falkenberg kommit överens om att ställa Ingelsten utanför matchen. Från och med nästa säsong blir det helt föbjudet med liknande upplägg.

Publicerad 2014-10-31 kl 19:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons