Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällbykaptenen:"Vet hur man besegrar MFF"

Marcus Ekenberg har ett förflutet i Helsingborg och har kompisar kvar i föreningen. På söndag tänker han sträcka ut en hjälpande hand till sitt gamla lag.

- Vi har besegrat Malmö två gånger det här året och gjort åtta mål på dem. Så nog vet vi hur man besegrar MFF, säger Ekenberg till FotbollDirekt.se

Nykomlingen Mjällby har "ofrivilligt" blivit inblandat i den allsvenska guldstriden och laget tänker göra sitt bästa för att påverka den så mycket det bara går.
- Det blir en rolig match att spela inför fullsatt arena och vi har chans att komma fyra i serien, säger Ekenberg.

Han spelade för Helsingborg 2000-02 och har flera kompisar kvar i föreningen.
- Ja. Christoffer Andersson, Marcus Lantz, Mattias Lindström och Erik Wahlstedt. Det skulle inte vara dumt att hjälpa dem till ett SM-guld.

- Men båda lagen, MFF och HIF är värda guldet. Vilket av dem som än får guldet, så har dem gjort sig förtjänta av det, skyndar sig Ekenberg att säga.

Mjällby har mött Malmö FF både i allsvenskan och svenska cupen den här säsongen och har vunnit stort båda gångerna, 4-2 i allsvenskan i mitten av maj och 4-1 i svenska cupen i början av juli.
En som trivts extra bra mot MFF har varit Mostapha El Kabir som gjort sex av de åtta målen på MFF.

Ni har ju viss erfarenhet nu av hur man vinner mot MFF. Hur ska ni göra på söndag?

- Vi ska göra som vi har gjort i de två andra segermatcherna - ta dem högt i press och inte låta dem spela långt och få igång sitt passningsspel.

- Dessutom så brukar vi vinna allt i luften i försvaret. Varken Larsson eller Mehmeti är speciellt långa. Så det är bara att hoppas att vi kan fortsätta vårt fina spel mot dem även på söndag.

Publicerad 2010-11-02 kl 11:00
Annons
Annons
Annons