Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mjällbys misstag - avslöjade succémålvaktens framtid: "Blev lite förvånad"

Allsvenskan

Samuel Brolin lånas ut från AIK till Mjällby ytterligare ett år.
Då avslöjar även Mjällbys sportchef Hans Larsson att Carljohan Eriksson lämnar - utan att det blivit officiellt på annat håll.
- Jag blev lite förvånad att det stod på det sättet, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Carljohan Eriksson, 26, stod för en succésäsong med Mjällby i år och blev utsedd till allsvenskans bästa målvakt. Finländaren höll nollan i 13 av 20 seriematcher och var bara 16 minuter från att slå Håkan Svenssons allsvenska rekord på 808 minuter i rad utan ett insläppt mål.

Samuel Brolin, 21, lånades ut från AIK till Mjällby inför årets säsong och hoppades ta en startplats. Men efter matchen mot Malmö FF i omgång 12 blev Brolin förpassad till bänken och sedan lyckades han aldrig peta succékonkurrenten Eriksson.

Nu står det dock klart att Brolin lånas ut till Mjällby ytterligare en säsong, vilket Blekingelaget bekräftar på sin hemsida.

ANNONS

Mjällbys sportchef Hans Larsson avslöjar samtidigt att Carljohan Eriksson, vars kontrakt löper ut, lämnar Mjällby efter säsongen.

- Nu kommer Samuel konkurrera med Noel Törnqvist och en målvakt från egna leden vilket vi tror kommer bli en väldigt bra målvaktstrio under 2022, säger Larsson på Mjällbys hemsida.

Ett misstag från Larsson, då det tidigare inte varit allmänt känt att Eriksson faktiskt lämnar Mjällby. När Fotbollskanalen når finländaren reagerar han med ro.

- De har kanske lite mer info ute än vi kommit överens om, men sådant kan hända. Inget är klart ännu, men nu har Mjällby grävt den här gropen av misstag. Jag tycker faktiskt det är småroligt, även om jag inte önskade att det skulle hända, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Jag blev lite förvånad att det stod på det sättet, men det är som det är. Jag blir inte arg över det. Jag tror det är ett mänskligt misstag mer än något annat.

ANNONS

Nu väntar alltså ett nytt äventyr för 26-åringen, som berättar att det är på gång.

- Jag är nära en klubb, men det är inget som är klart ännu. Så länge det inte är klart vill jag inte gå ut med namn eller ort. Förhoppningsvis dröjer det inte så hemskt långt in i januari.

Är det allsvenskan eller utomlands?
- Det vill jag inte kommentera.

Publicerad 2021-12-30 kl 17:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto