Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
44v

"Mobbningtendenser hos Michelsen i Hammarby"

Foto: Bildbyrån

Jakob Michelsen fick nyligen sparken från Hammarby.
FotbollDirekt, som hänvisar till flera egna källor, skriver att det fanns mobbningstendenser från Michelsen mot spelare i truppen.

Det blev bara en säsong i Hammarby för Jakob Michelsen. Dansken sparkades nyligen av Bajen, och den tidigare assisterande tränaren Stefan Billborn blir ny huvudtränare.

Nu skriver FotbollDirekt att det funnits ett missnöje mot dansken från flera spelare i truppen med hans sätt att leda laget och sitt beteende mot spelarna, där han av vissa ansetts ha gått över gränsen. Dessutom ska flera spelare känt av mobbningtendenser.

"Enligt FotbollDirekts källor så var ett antal spelare lite grann av måltavlor för verbala angrepp från Michelsen. Den danske tränaren har haft sina favoriter, medan andra har varit ute i kylan och där han vid ett flertal tillfällen öppet gett sig på dem verbalt inför de andra, på ett sätt som flera har uppfattat som mobbning", skriver sajten.

FotbollDirekt beskriver flera incidenter med Michelsen där mobbningstendenser syntes.

"Efter Bajens seger i vårderbyt mot Djurgården så firade spelare, ledare och styrelse på restaurang. Även supportrar var på plats och vittnar om hur Michelsen på festen tagit spelaren åt sidan och skrikit på honom, och att han då föll i gråt", skriver FotbollDirekt. 

Man tar upp ett till exempel:

"Ett annat tillfälle: I samband med att en spelare lämnade klubben och höll en avskedsmiddag med spelare och ledare. Spelaren höll ett tal som berörde honom och han började gråta, varpå Michelsen räckte över en servett till den yngre spelaren och sade att han kanske behövde torka tårarna han också."

Hammarbys vd Henrik Kindlund bemöter uppgifterna så här för FotbollDirekt:

- Nu har vi ju sparkat honom, så för vår del känner vi egentligen att vi i grund och botten är klara med frågan.

- Med det sagt: Mot slutet av hösten vet jag om att det var en incident där, men det löste gruppen internt, sedan löste Jesper det med Jakob. Det är ingen som kommit internt till oss med åsikter och klagomål.

Han säger även:

- Generellt i vår organisation: Det är inte på något sätt okej med mobbning. Om någon av spelarna har känt så, det är inte okej. Nu har vi kickoff här i helgen, vi får ta upp det då i så fall. Om det är någon som har något de vill säga om det.

I mellandagarna, innan Michelsen fick sparken, skrev Fotbollskanalen att både Hammarbys sportchef Jesper Jansson och andra ledande personer inom klubben var osäkra på om Jakob Michelsen är rätt man att leda Bajen vidare. Jansson och Hammarby-ledningen tyckte att Michelsen var för negativt inställd till mycket, inte minst spelarmaterialet. Klubbens placering i allsvenskan 2017 ansågs också för dålig.

Publicerad 2018-01-12 kl 15:39
Annons
Annons
Annons