Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mohlin: "Vågade ännu mer när jag var yngre - då var jag dum i huvudet"

Allsvenskan

Sixten Mohlin ser spelet med fötterna som en av sina styrkor.
Men han är dock inte lika våghalsig som när han var yngre.
- Då var jag dum i huvudet, säger han till Östersunds-Posten.

Foto: Bildbyrån.

Östersunds FK mönstrar en stark målvaktsuppsättning nästa år då Aly Keita, given förstemålvakt de senaste säsongerna, får konkurrens av Sixten Mohlin som lämnat Malmö FF för ÖFK.

Mohlin ansluter till ÖFK efter att varit utlånad till tre olika lag under tiden i Malmö – till Västerås SK, Kristianstad FC och Dalkurd. Nu ska han alltså konkurrera med Aly Keita, samtidigt som han själv utgår från att han i inledningen blir nya tvåa.

- Det går inte att komma ifrån. Utgångspunkten är att Aly är förstemålvakt. Det är inte så konstigt. Jag måste jobba utefter det, det är en konkurrenssituation. Jag är ödmjuk nog att veta att det är mycket som krävs. Det gäller att kriga på, säger han till Östersunds-Posten.

ANNONS

Mohlin menar att han och Keita har liknande spelstil, inte minst med tanke på att en av deras styrkor är spelet med fötterna. Han vill dock inte svara på vem som har bäst fötter.

- Det kan jag inte säga. Han är fantastisk med fötterna, men mina är inte dåliga heller haha. Det är en av mina styrkor.

Enligt Mohlin har han dock blivit mindre våghalsig jämfört med hur han spelade i yngre år.

- Jag vågade ännu mer när jag var yngre. Då var jag dum i huvudet. Nu har jag blivit mer reserverad på planen, när nivån har höjts. Det står lite mer på spel nu.

Publicerad 2019-01-14 kl 08:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto