Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mohlins framtid osäker - utgående avtal med Dalkurd och MFF: "Inte haft fokus på att komma tillbaka"

Allsvenskan

Sixten Mohlin blev i år utlånad från MFF till Dalkurd.
Nu sitter han på ett utgående kontrakt med båda klubbarna.
Därmed går han möjligen en osäker framtid till mötes. 
- Jag har inte haft fokus på att komma tillbaka dit (till MFF), även om jag hoppats på det, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Sixten Mohlin, 22, skrev under 2012 på ett femårskontrakt med Malmö FF, men blev inför den här säsongen utlånad för tredje gången under sin sejour i klubben, den här gången för första gången till en allsvensk klubb för spel i Dalkurd. 

Till en början fick han inleda säsongen på bänken, men fick i och med att förstemålvakten Abdulaziz Demircan lämnade klubben, i våras chansen mellan stolparna och är sedan dess förstemålvakt i laget. 

- Jag har lirat mer än vad jag förväntade mig. Det var ganska självklart att börja som andremålvakt, men sedan fick man se hur många matcher det skulle bli och det är kul att jag har fått spela i så många matcher. Jag tycker att jag har blivit bättre och bättre för varje match, men det är förstås tråkigt med tabelläget, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Mohlin var under de två senaste åren utlånad till Kristianstad i division 1 - och fick därmed nu vänja sig vid spel på en högre nivå igen. 

- Jag har varit där nere av den anledningen, att jag ville fortsätta att utvecklas och ta mig upp hit. Det är en jävligt skön känsla att få visa upp sig på en hög nivå, att de nu börjar betala av sig. Jag har hela tiden krigat på, även om det varit en kämpig period, säger han.  

- Det blev väl inte riktigt som jag tänkte mig med kontraktet i MFF, men så är det i bland. Jag kan inte ge upp för det. Jag måste fortsätta kriga och nu har det betalat av sig med spel i allsvenskan, fortsätter han. 

Målvakten sitter på ett utgående låneavtal med Dalkurd, samtidigt som femårskontraktet med Malmö går ut vid årsskiftet. Det innebär en osäker framtid. 

ANNONS

- Ja, det är en bra fråga (vad som händer efter säsongen). Jag får se vad som händer i vinter, men jag får först göra så gott jag kan här framöver och visa att jag hör hemma på den här nivån och sedan får vi se vad som händer efter säsongen. 

Hur har din kontakt sett ut med MFF under året?
- Nej, det har väl knappt varit någonting. Jag har mest stämt av med min agent, men ingen direkt kontakt.

Hur ser du på din framtid i Malmö FF?
- De har bra målvakter och det är ett storlag, så jag har inte haft fokus på att komma tillbaka dit, även om jag hoppats på det. Jag har lirat en del matcher i allsvenskan nu och hoppas på att få göra det framöver, men sedan får vi se om det blir i Malmö FF eller någon annanstans. 

Har du diskuterar nytt kontrakt med Dalkurd?
-
Nej, vi har inte haft någon diskussion ännu. Det kan nog bero lite på om laget stannar kvar i allsvenskan. Det blir nog därför en diskussion efter säsongen i sådana fall.

ANNONS

Oavsett vad som händer efter säsongen, så tror han på en positiv framtid. 

- Jag har ett bättre utgångsläge nu än före säsongen, så på så vis är man positiv, att man fått göra några matcher i allsvenskan och visat upp sig några matcher här nu. Jag ska nog kunna hitta en bra lösning efter säsong. 

Mohlins Dalkurd ställs härnäst den 20 oktober mot Örebro i allsvenskan. 

Publicerad 2018-10-13 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto