Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Moisander efter tunga knäskadan: "Tänkt att det kanske är över - men alltid kämpat mig tillbaka"

Allsvenskan

MALMÖ. Niklas Moisander kommer missa resten av vårsäsongen.
För tredje gången har han åkt på samma typ av knäskada.
- Jag vet vad det innebär, så på det sättet är det lugnt, säger Malmö FF-mittbacken.  

Foto: Bildbyrån

Bara några dagar innan premiären skrotades Niklas Moisanders tankar om att få spela allsvenskan i vår. Under en träning ramlade 36-åringen när han hamnade i en närkamp med Malik Abubakari, och magnetundersökningen konstaterade att inre ledband i ena knät var skadat. 

- Det är naturligtvis tråkigt. Men det är fotboll, jag har varit med om det flera gånger. Det är vad är det är, säger Niklas Moisander.  

Vad var det som hände? 
- Det var en olycklig händelse. Malik ramlade på mitt knä från sidan och hela min kroppsvikt var på knät. Jag visste att det var ganska dåligt. Det var jätteolyckligt, det var ingens fel, det var inget vi kunde göra. Det är vad som händer ibland. 

ANNONS

Ibland är ingen överdrift. Finländaren har råkat ut för samma skada tidigare - då var han varit tillbaka efter cirka två månader. Den här gången tror han att dröjer några månader till återkomsten. 

- Jag vet vad det innebär och jag har skadat det inre ledbandet två gånger i samma knä under karriären. Jag vet vad det innebär, så på det sättet är det lugnt. Naturligtvis var det tråkigt, jag var ledsen eftersom det var precis innan premiären. Men som sagt, jag har varit med om mycket. Nu är jag peppad på att jobba hårt och att komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Moisander.

- Det här var bara en olycka. Jag kände mig så stark innan, fysiskt jättebra - den här skulle jag inte skylla på åldern (skratt).  

Moisander har varit en av MFF:s bästa spelare under försäsongen och skadan kommer därför inte bara olägligt för honom. Hela laget kommer sakna Moisanders uppspelsfot och rutin, men själv är han inte orolig över att hitta formen igen.  

ANNONS

- Nej, ingen oro. Man får bara se hur mycket tid det tar naturligtvis efter skadan, det sker kanske inte så snabbt. Jag har gjort det så många gånger tidigare i karriären. Jag själv och många andra kanske har tänkt att det kanske är över - men alltid kämpat mig tillbaka. Det ska jag också göra den här gången, säger Niklas Moisander.  

Han spelade 17 matcher förra säsongen efter flytten från tyska Werder Bremen.  

Publicerad 2022-04-07 kl 14:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto