Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Möjlig strejk kan tvinga Elfsborg flytta hemmamatch

Allsvenskan

En strejk kan bryta ut i Borås på torsdag.
I så fall tvingas sannolikt Elfsborg flytta sin hemmamatch mot Kalmar FF till Bravida Arena.
- Vi planerar för två olika scenarion just nu, säger evenemangsansvarig Ida Nilsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Hammarby-Elfsborg i spelaren ovan.

På torsdag kan arbetsmarknadskonflikten med fackförbundet Kommunal träda i kraft.

Det skulle i sådana fall få allsvensk påverkan.

Elfsborg skriver på sin hemsida att om parterna inte når en överenskommelse under morgondagen (läs ondag) kan måndagens hemmamatch mot Kalmar FF behöva flyttas till Bravida Arena på Hisingen.

Kommunal har varslat om strejk för sina medlemmar i flera olika yrkesgrupper som arbetar på Borås Arena, bland annat i den vaktmästarna ingår.

"Om strejken träder i kraft påverkar det möjligheterna att genomföra stora evenemang Borås Arena. Om det blir strejk går det inte att genomföra allsvenska matcher på arenan. Även andra stora evenemang som Linnémarschen påverkas", skriver Borås Stad på sin hemsida.

Annons

"Flera lag, men även gymnasieelever, tränar på Borås Arena. Möjligheten att träna på arenan påverkas olika för olika lag. Fritids- och folkhälsoförvaltningen har en dialog med respektive förening om hur deras möjligheter att träna påverkas. Men om det blir en strejk kommer flera lag att behöva träna på andra anläggningar".

Om strejken blir av är det oklart hur långvarig den blir. Elfsborg kan därmed behöva flytta fler hemmamatcher längre fram.

"Detta kan komma att påverka IF Elfsborg närliggande allsvenska hemmamatcher", skriver boråsarna på sin hemsida.

Ida Nilsson är evenemangsansvarig i Elfsborg:

- Det försvårar vårt arbete en del, så klart. Det blir mycket att tänka på. Vi planerar för två olika scenarion just nu: både för om matchen spelas hemma och om den eventuellt flyttas, säger hon till Fotbollskanalen.

Annons

- Men det är inte säkert att matchen flyttas bara för att det blir strejk på torsdag. Det kan fortfarande bli en lösning på fredag eller lördag, exempelvis.

Det kan bli ett sent besked till laget och supportrarna kring var matchen spelas vid strejk, med andra ord. Hur länge kan ni vänta innan ni tar ett slutgiltigt beslut?
- Det har vi inte bestämt än. Vi har lite interna samtal om det just nu. Vi ska göra allt vi kan för att spela på Borås Arena.

Att behöva planera för två olika scenarion samtidigt är inte lätt när det ska spelas allsvensk fotboll, medger Ida Nilsson.

- Det är ovissheten som är det jobbiga. Hade man bara fått veta att det blir det ena eller det andra så hade vi kunnat planera utefter det, men så är det inte. Så det är just ovissheten som är jobbigast.

Elfsborg möter KFF på måndag, alltså. Efterföljande hemmamatch är mot Sirius den 29 april.

Annons

FAKTA

Mer om konflikten

"Borås Stad är en av flera kommuner och regioner som har meddelats om varsel om stridsåtgärder från fackförbundet Kommunal. Detta efter att förhandlingarna mellan Sveriges kommuner och Regioner (SKR), de kommunala bolagens organisation Sobona och Kommunal inte har resulterat i någon överenskommelse i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal.

Om parterna inte når någon överenskommelse före den 18 april kl 07.00 kommer stridsåtgärder träda i kraft". 

Källa: Borås Stad.

Publicerad 2024-04-16 kl 18:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto