POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Morais kan lämna Mourinho för MFF: ”Det är min favoritklubb”

Roland Nilsson ska ersättas i MFF. Nu öppnar Real Madrid-tränaren dörren för svenska mästarna.
- Det skulle vara en glädje att diskutera en framtid med Malmö, säger José Morais till fotbollskanalen.se.

När Malmö FF nu letar ersättare till Roland Nilsson har ett namn dykt upp i spekulationerna: José Morais, som tidigare varit bosatt i Malmö i flera år, varit scout för MFF och som sedan lång tid tillbaka arbetat som assisterande tränare till José Mourinho.

Morais ingår nu i Real Madrids tränarstab och har precis varit med och fört klubben till semifinal i Champions League mot Barcelona. Trots det öppnar han dörren för Malmö FF när han får frågan hur han skulle se på att ta över efter Roland Nilsson – och säger att MFF är hans favoritklubb.

- Malmö FF är helt klart en respektabel klubb. Jag skulle inte kunna ta ytligt på en förfrågan. Det är min favoritklubb. Jag har bott i Malmö, jag känner folk där och vet hur de arbetar och kämpar för att göra Malmö FF till en ledande klubb i Sverige, som de redan är, och hur de kämpar för att också bli en stor klubb i Europa, säger Morais till fotbollskanalen.se.

- Självklart är det min vilja att på något sätt kunna hjälpa till att göra den visionen till verklighet. Det skulle alltid vara en glädje att diskutera en framtid med Malmö.

Har du hört något från Malmö FF nu?
- Nej, inte så att jag kan säga att det finns en konkret kontakt. De har inte kontaktat mig.

Morais menar att han alltid skulle lyssna på förslag från Malmö FF. Däremot ser han det som oerhört svårt att lämna Real Madrid i nuläget, om MFF hörde av sig.

- Som jag ser det är det väldigt svårt att lämna projektet jag arbetar med. Jag är väldigt lycklig med det jobb jag har. Jag är i världens bästa klubb, jag arbetar med världens bästa tränare – och det är en stor utmaning. Därför vore tajmingen inte den bästa.

Men kanske längre framöver?
- Framtiden är svår att sia om. Malmö FF är ett stort och intressant projekt. De har en fantastisk atmosfär på arenan, de har fantastiska supportrar och fotbollsintresset i staden är stort. Jag tror att det är möjligt att göra något stort med Malmö FF, därför kan jag inte lägga åt sidan möjligheten att arbeta med klubben på något sätt.

Publicerad 2011-04-14 kl 15:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå