Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MP om nyförvärvet Traustason och vänsterrollen efter Berget: ”80 procent väldigt lika”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF verkar göra ett nästan rakt byte på vänstermittfältet: från Jo Inge Berget till Arnor Ingvi Traustason.
- Traustason har ganska många likheter med Jo Inge i löpkapacitet, ansvar och omställningsspel, säger tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

Förra veckan gjorde Malmö FF klart med 2018 års andra nyförvärv, Arnor Ingvi Traustason från Rapid Wien. I en intervju med Fotbollskanalen berättar Magnus Pehrsson om Traustasons spelmässiga likheter med en spelare som lämnar föreningen: Jo Inge Berget. 

- Han har ganska många likheter med Jo Inge i löpkapacitet, ansvar, och omställningsspel. 

- Sedan var Jo Inge enormt bra i sitt duellspel, närkampsspel, och genombrottskraft med sina löp. Just nu kanske Traustason inte har det, men det han har lite mer av är sitt kombinationsspel. Han har ännu fler lösningar i passningar och kombinationer, men 80 procent av dem är väldigt lika. 

Berget lär lämna Malmö FF när kontraktet går ut vid årsskiftet, där det har skrivits om intresse från bland annat Orlando City och Bröndby. Pehrsson hyllar också Bergets attityd under de sista månaderna där spelaren växlade mellan att vara vänstermittfältare och vänster vingback. 

- Vi hade en fika på en ledig dag efter att han blivit pappa, där vi i lugn och ro i en annan miljö fick sitta och prata igenom vad som skulle och kunde hända under hösten. På något sätt gick han ”all in” på att vi skulle vinna guldet och han skulle göra det som var bäst för laget. Även om båda visste att han ville spela forward och såg sig själv där, så skulle han 100 procent lojalt göra den rollen med glädje och engagemang. 

- Efter det samtalet så var han det i alla träningar, alla moment, alla matcher. Där var en avgörande del. Hade vi inte skapat den relationen och kommit överens om de sakerna... Han skulle äntligen få spela forward och när det inte händer (mot Östersund borta när Andreas Vindheim blev sjuk på matchdagen), då hade det kanske blivit en annan prestation än den som kom där uppe.

Rollen till vänster är där som Pehrsson främst tänker Traustason, även om han säger att spelaren också kan spela till höger och offensivt centralt. Exakt hur utfallet blir beror delvis på vilka fler spelare som kommer och lämnar. 

MFF väntar främst på besked från Oscar Lewicki och Erdal Rakip, som tidigare idag skrevs ihop med en flytt till Benfica. 

- När vi ska sätta ihop allt är det främst kring de två (Lewicki och Rakip), och det finns kanske andra möjligheter på spelare in på någon annan position också. 

Att Traustason kan spela på flera positioner, precis som det andra nyförvärvet Eric Larsson, underlättar dock när MFF ska tunna ut truppen ännu mer. Förra året startade de med 19 utespelare med A-lagskontrakt. 

- Vi går mot 2018 mot ha någon etablerad spelare färre i truppen. Om vi ska hamna på de 16 (utespelarna) som vi har som målbild, sedan kanske det kan bli någon mer, då säger det sig själv att vi behöver ha spelare som kan spela på mer än en position och det kan han. 

De spelarna som hittills har lämnat är Berget, Anton Tinnerholm, Magnus Wolff Eikrem, och Felipe Carvalho. Fotbollskanalen har tidigare skrivit om intresset för de centrala mittfältarna Runar Mar Sigurjonsson och Fouad Bachirou, samt att Bonke Innocent kan lämna efter ett halvår i föreningen. Enligt Aftonbladet kan också BK Häckens vänsterback Egzon Binaku värvas in. 

Publicerad 2017-12-15 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons