Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mrabti kvar i Dif hösten ut - men förlängning inte aktuell: "Har ett bra läge i vinter"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kerim Mrabti står inför sitt näst sista derby med Djurgården.
För 24-åringen blir kvar över hösten.
- Jag har ett bra läge att hitta en väldigt bra klubb i vinter, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under söndagen ställs den allsvenska åttan Djurgården mot tvåan Hammarby.

- En kul match, absolut. Det är sådana matcher man vill spela. De har bra form och det vore kul att bryta en sådan trend som de har. De ligger bra till och det gäller för oss att försöka ta ikapp lite, säger blårandige Kerim Mrabti.

Mrabti hade efter onsdagens träning, som var hans första efter sjukdom, hopp om spel mot Hammarby. Och han skulle kunna få en ny roll mot Bajen. I onsdags spelade han som ytterforward i ett 4-3-3-system på Djurgårdens träning.

- Det har ingen betydelse var jag spelar, bara jag får spela.

ANNONS

Hur skiljer det sig att spela ytter i 4-3-3 jämfört med att göra det i 4-4-2?
- Det är lite olika. Det handlar om att vara beredd på de offensiva delarna direkt och det är ju en mindre (central) forward i grunden. Som ytter i 4-4-2 är det vid inläggsläge nästan alltid två forwards inne boxen. Men jag gillar att vara den där kreative som hittar lite finurliga grejer och det tycker jag definitivt att man kan få ut (i 4-3-3). Men vi får se om vi ens spelar så, det är väl bara ett alternativ och det kanske inte är bara för den här matchen utan för längre fram eller om spelet inte skulle funka.

Efter vårsäsongens sista match mot Sirius var Mrabti, som sitter på ett utgående avtal med Djurgården, tydlig med att han ville säljas till en utländsk klubb i sommar. 

ANNONS

- Det är klart att jag förklarat för honom (Bosse Andersson, sportchef) att jag vill ge det en chans att gå utomlands i sommar, sa han till Fotbollskanalen då.

Men det blev ingen flytt. Mrabti blir kvar hösten ut och enligt honom själv var hans vara eller icke vara i Djurgården inte fokus under tiden som transferfönstret var öppet.

- Det har jag inte tänkt på så mycket, om jag ska vara helt ärlig. Jag har inte haft något (alternativ) som varit där, riktigt. Jag tror det är sportchefens jobb att komma överens med klubbar. Så det får du ta med Bosse, säger Mrabti.

Hur har dialogen varit med Bosse?
- Den har varit lite fram och tillbaka. Det är klart att alla har sina olika vinklar, vad man tycker. För min del gäller det att vara professionell mot klubben och mina lagkamrater, ingen annan.

Men det känns okej att vara kvar?

ANNONS
- Ja, absolut. Nu har jag ett bra läge i vinter att gå som Bosman och att hitta en väldigt bra klubb som passar mig. Men det enda som kanske blir lite annorlunda är att jag i så fall kommer in mitt i deras säsong (ligorna han är aktuell för spelar höst/vår). Det är väl den lilla nackdelen.

En förlängning av ditt avtal med Djurgården är inte aktuellt i dagsläget?
- Nej, inte just för mig. Jag har sagt det från början, och det vet hela klubben om, att jag har ambitionen att jag ska bli utlandsproffs en vacker dag i livet och den ambitionen har väl de (Djurgården) också haft. Det känns som att jag har ett väldigt bra läge nu, så varför inte ta det?

Publicerad 2018-09-01 kl 08:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto