Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Mustascher och rullstolsbasket när Malmö FF firar SM-guld

Foto: Scanpix

Den här veckan ska Malmö FF-spelarna testa nya sporter. Efter det kommer Kuhn att sätta sig med ledarna för genomgång av 2016, samt hitta på nya träningsövningar.

Malmö FF tog en två månader lång ledighet efter sista matchen mot Hammarby IF. Till Sydsvenskan berättade sportchefen Daniel Andersson att de inte var lönt att träna vidare bara för sakens skull, särskilt när spelare försvinner för landslagsspel.

Däremot kan laget ändå vara någorlunda samlat fram till 21:a november. Den här veckan håller spelarna och ledarna på att testa nya sporter, säger Allan Kuhn till Fotbollskanalen.

- Vi åker runt och testar olika sportgrenar. Igår hade vi rullstolsbasket. Idag var det curling i Landskrona. På torsdag åker vi och spelar fotboll med sponsorer. På fredag spelar vi hockey.

Efter det firas SM-guldet på fredagen och Fotbollsgalan är den 21:a november, där det dock är frivilligt för spelarna om man vill vara med. 

Movember gäller också i Malmö FF. Malmö FF hade ett löfte: om de vann SM-guld så skulle mustascherna växa ut. Kuhn själv har börjar få brett växande stubb ovanför överläppen, och det ska få växa fram till jul. 

Det blir mycket annat jobb under stora delar av de två månaderna. Bland annat ska Kuhn göra en genomgång med lagets psykolog Sverker Fryklund, där han påpekar att han vill att alla i ledarstaben och spelartruppen ska säga vad de inte varit nöjda med under året.

Dessutom har Kuhn flera skrivuppgifter, bland annat till årsboken och årskrönikor. Hans ledighet blir att jobba med fotboll. 

- Vi ska sätta oss ner och göra en träningsbank, med nya övningar och på inspiration från olika ställen. De andra vill också jobba och de tycker att det är jätteroligt, att göra det tillsammans. Det här är mitt sätt att vara ledig på.

Argumentet till att det behövs extra fokus på träningsbanken är att Malmö FF har tre månaders försäsong, utan cupmatcher, och med två träningsläger. Spelarna behöver nya övningar för så många träningspass.

- Sedan har jag lärt mig nu, att när Allsvenskan börjar så har man inte tid att öva på saker. Tre matcher i veckan, sedan landslagsuppehåll. Allt måste sätta sig i ryggmärgen under försäsongen. 

Publicerad 2016-11-09 kl 18:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER