Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mutumbas löfte - ''Om sex månader spelar jag i landslaget''

Martin Mutumba har skojat om sig själv i landslaget. På Fotbollsgalan flirtade han med Erik Hamrén. I dag lovar han att ta en plats i kommande EM-kval.

- Jag vet att jag kommer att spela i landslaget om sex månader, säger Martin Mutumba till FotbollDirekt.se.

- Jag tror verkligen på att jag kommer att ha en landslagsplats i EM-kvalet och det här är verkligen ingen grej jag säger för att vara rolig och hjälpa er i media med rubriker.

Martin Mutumba spelade i Superettan i fjol. Nu har han på rekordtid blivit en av Sveriges mest kända fotbollsspelare. För vem känner i dag inte till AIK:s Martin Mutumba?
Ett SM-guld och en cupvinst inom loppet av en vecka och AIK:s nye mediafavorit skapar rubriker i rena Zlatan-takten. Som senast i går på scenen i Fotbollsgalan när han skojade med både Zlatan och vår nye Förbundskapten Erik Hamrén.

Och nu lovar han att nästa steg blir landslagsspel för honom.

- Jag kommer att spela i landslaget. Det är jag säker på. Jag måste bara bli lite jämnare, lite tydligare i mitt spel och göra lite fler poäng.

- Men det är så lite som skiljer för att jag ska vara tillräckligt bra för att spela i landslaget.

Hur tror du att du skulle passa in i dagens landslag?
- Bra, därför att det inte finns någon som mig i Sverige. Jag kan spela både forward och yttermittfältare. Och så skjuter jag lika bra med båda fötterna.

- Titta på en sådan som Emir Bajrami - och inget ont om honom - men han kan som exempel bara spela som yttermittfältare.

Mutumbas utlägg fortsätter entusiastiskt och han sätter stort hopp till Erik Hamrén som han tror kommer öppna upp en ny miljö i vårt A-landslag.

- Erik kan vara en nyckel för oss spelare med invandrarbakgrund.
- Jag bara känner det. Såg du på galan? Det såg ut som han tog mitt skämt bra, säger Mutumba och syftar till när han fick Hamrén att le genom att skoja om att han redan pratat med Hamrén och att tröja nummer 10 och lagkaptensbindeln låg och väntade på honom.

Publicerad 2009-11-10 kl 20:07
Annons
Annons
Annons