Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nanne: "Full respekt för att Hammarby väljer ny väg"

Foto: Scanpix

Dagen efter att Nanne Bergstrand sparkats av Hammarby pratar han nu om klubbens beslut för första gången, i en intervju med Barometern.

Under fredagen meddelade Hammarby att man sparkar tränaren Nanne Bergstrand, med ett år kvar på hans kontrakt. Nu berättar Bergstrand om sina tankar kring att han får lämna klubben.

- Så här är det, jag anställdes för att hjälpa Hammarby och skrev på ett fyraårskontrakt. Under de åren skulle vi gå upp i allsvenskan och etablera oss där. Nu har det hänt på tre år och då har jag full respekt för att man vill välja en ny väg att gå vidare på, säger Bergstrand till Barometern.

Under den senaste tiden har det skrivits mycket i media om att tränarveteranen skulle få sparken.

- Det där är en del av dagens fotbollsvärld, du måste fokusera på det du kan styra själv. Och det kan du göra om du har tränat mentalt. Sedan kanske man inte gör ett lika bra jobb.

Bergstrand säger sig åtminstone vilja ta ledigt fram till nyår innan han hoppar på något nytt jobb, och det är inte säkert att han tar sig an ett nytt uppdrag under 2017. Om att ta ett nytt tränarjobb direkt säger han:

- Det får växa fram. Det finns många utmaningar i svensk klubblagsfotboll som har att göra med hur vi ska kunna komma framåt.

Publicerad 2016-11-19 kl 16:09

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER