Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nannes nya plan för att lösa krisen

Det blir ett Kalmar FF i en annan skepnad mot Gais. Nanne Bergstrand har bestämt sig för att tänka om - för att om möjligt få ett snabbt slut på krisläget.

Till ganska stor del har Nanne Bergstrands nya giv inför mötet med Gais förstås att göra med att Daniel Sobralense är borta.
Ljumskskadad som han är så väljer Bergstrand ett mer rakt spel genom 4-4-2.

– Jaha, du såg träningen, men vi får se hur vi gör, säger han och skrattar till Barometern

Att det blir 4-4-2 och inte 4-5-1 verkar emellertid ganska säkert. Men det är mycket svårt att pricka in en startelva för Kalmar.
Tränaren provade flertalet uppställningar bara under den sista träningen; så vad som rör sig i Nannes huvud är snart sagt omöjligt att säga.

Men att döma av mittfältaren Erik Israelsson så blir det ett rakare och enklare spel den här gången.
- Vi ska spela lite enklare och rakare och lyfta längre bollar. Det blir viktigt att få fast bollen på motståndarens planhalva.

Nanne Bergstrand själv medger möjligen viss anpassning - men han vill ändå vara mycket försiktig med för stora ändringar. Det är inte så krisen ska lösas - inte som han ser det.

– Vi har tappat en del i vårt flexibla anfallsspel och det är viktigt vi hittar tillbaka dit. Målsättningen är att komma till fler avslut och minimera motståndarens. Så här långt har vi haft lika många avslut som lagen vi mött, men utdelningen har varit dålig framåt och vi har släppt in för många mål, säger han men förnekar att Kalmar skulle blir mer försiktigt:

– Det går inte att försvara sig ur en motgång.

Publicerad 2010-04-25 kl 12:41
Annons
Annons
Annons