Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nattsvart för Elfsborgsprofil - hoppet snart ute

En knäskada är nära att förstöra Jari Ilolas karriär. Efter ännu ett bakslag gör han nu om några veckor ett sista försök att komma tillbaka.

- Jag träffade min läkare Leif Swärdh (landslagsläkaren) för en vecka sedan och broskskadan har fortfarande inte läkt, säger Jari Ilola till FotbollDirekt.se efter ännu ett i raden av bakslag.

- Om några veckor ska jag försöka öka belastningen igen för att se om det håller. Men det är lite sista chansen. Håller det inte då så blir det nog ingen mer fotboll för mig. Jag är inte beredd att ta vilka risker som helst.

Jari Ilola är bara 31 år men har nu plågats av onda knän i över ett års tid.
Först åtta månader med högerknät och nu fem månaders bryderier med det vänstra.
En rent förjävlig situation men Ilola har inte velat släppa taget. Tvärtom har kuraget hela tiden varit stort i en svår situation. Så sent som i januari lyckades han bitvis träna ganska hårt - men utan framgång.

- Jag har kört hårt med både löp- och styrketräning. Men det är inte tillräckligt. Nu har vi sagt att jag ska försöka öka belastningen igen om några veckor så får vi se men tyvärr så ser det inte så bra ut.

Är ännu en operation aktuell?
- Nej, inte som kan göra så att jag kan spela fotboll igen. Om jag opereras igen så är det för att jag ska må så bra som möjligt efter karriären.

- Det är svåra tider. Jag vill ju spela igen men samtidigt vill jag inte få problem efter karriären.

Hur resonerar du om karriären tar slut - vet du vad du ska göra då?

- Ja, jag har funderingar. Jag måste ju ha det med tanke på hur min situation ser ut och förmodligen blir det väl så att jag och min familj flyttar tillbaka till Finland. Vi vill försöka bo där, kanske till Rovaniemi där jag kommer i från.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-05 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons